Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Hakkari ve ilçelerinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hakkari ve ilçelerinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Valilik binası önünde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesiyle başladı.

Programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, bir yıl önce devletin bütünlüğüne, vatana, bayrağa ve demokrasiye karşı çok hain ve kalleşçe bir darbe girişimi yaşandığını anımsattı.

Toprak, şöyle konuştu:

"Fakat tahmin etmedikleri, akıllarının ucundan bile geçirmedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar. Bu direnişte rol oynayan Hakkarili kardeşlerime şükranlarımı sunmak istiyorum. Ülkemizin en uç noktasında yıllardır terör mücadelesini yapan, terör belasıyla uğraşan bu kahraman vatandaşlarımız demokrasiye, bütünlüğümüze, seçilmişlerine, Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı, devletimize ve bayrağımıza karşı bir kalkışma olduğunu çok hızlı bir şekilde değerlendirerek, daha safların netleşmediği, ne olduğu tam belli olmadığı saat 11.00 ile 12.00'dan itibaren meydanları doldurdular ve ağırlıklarını koydular. Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun."

Programda ihali dinletisi, 15 Temmuz belgeseli ve şehit Ömer Halisdemir anısına sunum yapıldı.

Şemdinli

AK Parti Şemdinli İlçe Teşkilatınca Belediye Kültür Merkezi önünde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, 15 Temmuz gecesinde vatan hainlerinin harekete geçtiğini, milletin silahlarını yine millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

Algül, "Ancak milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, silahlı kuvvetler içinde vatanına sadık askerler, emniyet teşkilatımızın kahramanları, şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar." dedi.

Programa İlçe Emniyet Müdürü Cenk Akgün, 34'üncü Hudut Alay Komutanı Albay Subutay Adaş, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Demirel, MHP İlçe Başkanı Erhan Eren, Şemdinli Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Übeydullah Şen, Şemdinli Belediye Başkan Vekili Veysi Göz, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çukurca

İlçenin Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Mut, milletin, vatanına, devletine, istiklal ve istikbaline sahip çıkarak yazdığı 15 Temmuz destanının yıl dönümü olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesinin zor bir gece olduğunu belirten Mut, "Milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik sayesinde bu alçak teşşebbüs sonuçsuz kalmıştır. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın bu teşebbüse karşı koyma daveti çok önemliydi." diye konuştu.

Programa, 2'nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Yusuf Mülayim, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Halil Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Toprak Ak Parti Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title