Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, devletin içine sızmış, asker kıyafeti giymiş Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu hainlerin, ülkeye karşı işgal girişiminde bulunduğunu anımsattı.

O gece, aziz milletin destansı bir mücadele verdiğini belirten Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sokaklara dökülen halkımız, ellerinde hiçbir şey olmaksızın F16'lara, toplara, tanklara, mermilere göğüslerini siper ederek, bir kez daha büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." ifadesini kullandı.

Yavuz, vatana, bayrağa, demokrasiye sahip çıkma uğruna verilen mücadelede 249 şehit verildiğini, 2 binin üzerinde de gazi olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu ahmakların ve onları destekleyen küresel güçlerin anlamadığı şey, aziz milletimizin onuruna, haysiyetine ve bağımsızlığına olan düşkünlüğüdür. 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanlar, bu milletin, 1071'de Malazgirt'te, 1915'te Çanakkale'de, 1921'de Sakarya'da destanlar yazan büyük bir millet olduğunu, krizler karşısında, işgal girişimleri karşısında birlik ve beraberliğini muhafaza ettiğini ve şehadete gül bahçesine girercesine koştuğunu unutmuşlardır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın mesajı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da yayınladığı mesajda, darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine milletçe meydanlarda verilen mücadelede adeta destan yazıldığını vurguladı.

Yurt genelinde kardeşçe kenetlenildiğini dile getiren Yılmaz, devletinin bekası uğruna canı pahasına seferber olunduğunu ve ecdat kanlarıyla sulanmış, büyük zorluklarla kazanılmış bu ülke topraklarının bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya bir kez daha gösterildiğini aktardı.

Yılmaz, "Ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünü bir kez daha ortaya koyan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 1'inci yıl dönümünde Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli liderliğinde devletine, milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkan aziz milletimize, minnet borcu duyduğumuz demokrasi şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Yarılgaç

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da 15 Temmuz'un, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, bütünlüğüne ve birliğine kasteden FETÖ/PDY tarafından uzun yıllarca planlanan sinsi bir terör girişimi olduğunu belirtti.

Yarılgaç, darbeci zihniyetle mücadelenin ancak toplumun bütününün benimsediği ortak akıl, vicdan ve kader bilincinin yayılması ile sağlanabileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Milletimizin, bu coğrafyanın mütedeyyin insanlarının iyi niyetlerini suistimal ederek kendine yaşam alanı bulan bu ve bunun gibi yapılarla mücadele etmek için her vatandaşımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Bugün hepimizin üzerine düşen öncelikli görev, bu zeminde toplumuzun ve devletimizin yeniden tanzimi konusunda üzerimize düşen çabayı göstermektir. "

AK Parti İl Başkanı Çelenk

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ise 15 Temmuz'un, bin yılın hain kalkışması olduğunu ifade etti.

Darbe girişiminin, milletin topyekün tanka, topa, savaş uçaklarına karşı gösterdiği destansı mücadele sayesinde bertaraf edildiğini belirten Çelenk, "Bu mücadele belki ileride dünya demokrasisine örnek gösterilecek ve dünya ders kitaplarında yerini alacak, dilden dile, kuşaktan kuşağa anlatılacak ve aktarılacaktır." değerlendirmesi yaptı.

Çelenk, 15 Temmuz'da bir defa daha bu milletin kodlarına yerleştirilmiş bir vatan aşkı olduğunun görüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk damgası yüreğimize Kur'an harfleri ile kandan işlenmiştir. Ne para, ne açlık, ne başka hiçbir dünyevi zevkin veremeyeceği o aşk, bizde olduğu sürece Kürdü, Türkü, Çerkezi, Boşnağı ile birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bizi dahili ve harici hiçbir güç yıkamayacaktır. Bundan sonra bize düşen Rabbimize hamd ile beraber Rabbimizi tesbih etmektir. O'nun şanını yüceltmek olmalıdır. 15 Temmuz'un yıl dönümünde 249 şanlı şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet minnetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Yılmaz Çanakkale Malazgirt Sakarya Politika Güncel Haberler

title