Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sakarya'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 15 Temmuz gazilerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Sakarya'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 15 Temmuz gazilerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile protokol üyeleri, 15 Temmuz gazisi İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nı evlerinde ziyaret etti.

Pınarbaşı ile bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz'da yaşananları gazi emniyet müdüründen dinledi.

Ziyaretlerde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde gazi olan Pınarbaşı'nın kardeşi Albay Mahmut Pınarbaşı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve öteki ilgililer de yer aldı.

İl Emniyet Müdürü Pınarbaşı, ziyaretin ardından basın mensuplarıyla sohbeti sırasında 15 Temmuz'da neler yaşadığını anlattı.

Pınarbaşı, 15 Temmuz'da Şanlıurfa Emniyet Müdürü olduğunu ve İstanbul'a giden uçakta bulunduğunu söyledi.

Uçağın Atatürk Havalimanı'na gelince 20 dakika dönmeye başladığını belirten Pınarbaşı, "Pilot anons etti, 'bir operasyondan dolayı uçağımız Bursa Yenişehir Havalimanı'na inmek zorunda' diye. Tabii ben şaşırdım, eğer böyle bir şey varsa Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gerekir diye düşündüm. 10-15 dakika içinde uçak Yenişehir Havalimanı'na inişe geçtiğinde telefonumu açtım. Telefonumda mesaj ve çağrılar vardı. Kardeşim Albay Mahmut Pınarbaşı mesaj atmış, 'ihtilal var, paralel, dikkat et.' diye. Onları görünce şaşırdım." diye konuştu.

Pınarbaşı, uçaktan ayrıldığını ve kendisini arayanlardan birisinin Bursa Valisi İzzettin Küçük olduğunu gördüğünü ve kendisine döndüğünü dile getirerek, "Valimiz, 15 Temmuz'dan 40 gün önce Şanlıurfa'dan Bursa'ya atanmıştı. Valimizin yanına gittik. Valimiz bana makam aracı tahsis etti ve yola çıktık." şeklinde konuştu.

Görev yeri olan Şanlıurfa'ya giderken bir kamyondan kopan teker parçasının içinde bulunduğu otomobile çarptığını belirten Pınarbaşı, şunları kaydetti:

"Arabanın ön tarafı ikiye bölündü. Araç kendi ekseni etrafında 40-50 saniye döndü sonra iki-üç yere daha çarptı ve durdu. Araç durduğunda kendime geldim ve gözlerimden kan geliyordu, omzumun ön tarafa doğru çıktığını gördüm, vücudumda bir kısım hasarlar oluştuğunu fark ettim ancak en önemlisi nerede olduğumu unuttum, telefonum kayıptı. Öndeki memurların, çarpmadan dolayı bayıldığını gördüm. Ben araçtan çıktım, vatandaşlar geldi yolun kenarına aldı beni. Bir saat sonra hafızam yerine geldi, yaralı memur arkadaşlar da kenara alındı, ambulans beklemeye başladık. Hastaneye kaldırıldık. Aynı gün akşam 18.30'da Şanlıurfa Valiliğindeki toplantıya katıldım. Darbeyle ilgili operasyonlara devam ettik."

Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri, daha sonra programları kapsamında, 15 Temmuz gazileri Mehmet Akyazıcı, Aslınur ve Mustafa Onur Ayna, Hacer Baylan, Ali Önkol, Burak Vardar, Mehmet Salkım ile 15 Temmuz şehidi polis memuru Serdar Gökbayrak'ın evini de ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Sakarya Eyüp Politika Güncel Haberler

title