Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Mersin'in Gülnar ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde anma programı düzenlendi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde anma programı düzenlendi.

Gülnar Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, şehitler için dua edildi.

Kaymakam Ekrem Güngör, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde vatan hainlerinin kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını hatırlattı.

Darbe girişiminin, ölümü göze alarak sokakları ve meydanları dolduran aziz Türk milleti tarafından engellendiğini belirten Güngör, şunları kaydetti:

"Milletimiz o gece, bin yıl önce Malazgirt'te, 717 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul'da ve 100 yıl önce Çanakkale ile Dumlupınar'da olduğu gibi Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmış, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur."

Güngör, Türk milletinin, 15 Temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara, imanıyla karşı çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Kimi, şehrin herhangi bir yerinde, bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimisi ise arkasında gözü yaşlı mağrur bir eş, fedakar bir baba ve gözü yaşlı bir çocuk. Kimisi de hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti ama vatanını, bayrağını ve namusunu çiğnetmedi. O gece sokaklarda tüm fertleriyle tek yürek ve tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye ve bunların işbirlikçi düşman devletlerine çiğnetmeyen büyük Türkiye ve yüce Türk milleti vardı."

Konuşmanın ardından öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden etkinlik sonunda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi de açılışı yapılarak izlenime sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Malazgirt Mersin Gülnar Söğüt Politika Güncel Haberler

title