Haberler

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na Memur-Sen, 1 milyon liralık destek verdi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na Memur-Sen, 1 milyon liralık destek verdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" için Memur-Sen tarafından toplanan 1 milyon liralık yardım çeki, düzenlenen törenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'a teslim edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki törene, Bakan Yardımcısı Ersoy'un yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konfederasyon genel başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ersoy, törene katılması planlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Van'da ve Elazığ'da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle il dışına çıktığını bildirdi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde, Türk siyasi ve dünya demokrasi tarihinin yıllarca yazacağı bir kahramanlığa ev sahipliği yapıldığını vurgulayan Ersoy, "Aziz ve kahraman şehitlerimizin geride kalan hatıralarına sahip çıkmak, onların acılarını dindirebilmek adına bütün milletimiz seferber oldu. Çok kısa sürede milyonlarca lira bankalarda açılan hesaplara yatırıldı. Bunu görmekten çok büyük mutluluk duyduk." diye konuştu.

Ersoy, memleket ve millet davasında her zaman sağduyulu duruş sergileyen Memur-Sen'e kampanyaya yaptığı bağıştan dolayı teşekkür etti.

"Bu millet bunlara teslim olmayacak kadar dirayetlidir"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Van ve Elazığ'daki terör saldırılarında şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa diledi.

15 Temmuz darbe girişiminin devamında terör saldırılarının arttığına işaret eden Yalçın, "Hainin bir tanesi alt edildi ama nöbeti diğeri hızla devraldı ve beraber yaptıkları ortak çalışmada hiç geri adım atmaksızın bu milleti sindirmeye çalışıyorlar. Ama bu millet bunlara teslim olmayacak kadar dirayetli, asil bir millettir. Bunu 15 Temmuz'daki direnişiyle bütün dünyaya gösterdi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Memur Sen Elazığ Politika Güncel Haberler

title