Haberler

15 Temmuz'dan Referanduma Yeni Türkiye"

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, milletin, milli birlik ve beraberlik içerisinde dik duruşu sayesinde 15 Temmuz darbe girişimini önlediği söyledi.

Dilipak, Eğitim Bir Sen Karaman Şubesince Hatuniye Medresesi'nde düzenlenen "15 Temmuz'dan Referanduma Yeni Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un sadece Türkiye'nin kurtuluşuna vesile olmadığını, İslam dünyasının da kurtuluşuna vesile olduğunu aktardı.

15 Temmuz darbe gecesi üç tane hesapta olmayan olayın olduğunu ifade eden Dilipak, şunları kaydetti:

"Birincisi 15 Temmuz gecesi bazı insanlar nasıl sokağa çıktılar? Daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı yok. Bu insanlar nasıl çıplak elleriyle tanklara, uçaklara karşı meydanlara çıktılar. Büyük kitleler değil bunlar. Darbeyi önleyen asıl büyük kahramanlar bunlar. İkincisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara çıkanlar. Üçüncüsü ne olduğunu anlamayıp sabah bir sürü işi olup uyuyup sabah namazına kalkınca 'biz kalmışız' deyip kalkıp gelenler. Sonuç belli olduktan sonra meydana çıkanlara güvenmeyin. ya haindir ya korkaktır."

Büyük hesaplaşmanın devam edeceğini aktaran Dilipak, "Dünyada 62 tane zengin adam var. Dünya gelirinin yarısından fazlasına sahipler. En üstteki isimler dünyanın patronu. Bunların servetleri dünyada gelirinin yarısından fazla. Bu gerçeği değiştirmediğiniz sürece savaş, terör ve darbeler bitmeyecektir. Savaş darbeler ve terör bu düzeni devam ettirmek içindir. " diye konuştu.

Eğitim Bir Sen Başkanı Yunus Özdemir'in teşekkür konuşmasının ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Dilipak, kitaplarını imzaladı.

Konferansa, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Mehmet Akgül, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdurrahman Dilipak Eğitim Bir Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title