Haberler

15 Temmuz'dan Beri Nöbet Tutuyorlar

Medya İletişim Grubu, 15 Temmuz ruhunu diri tutmak için darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren her ayın 15'inde bir araya gelerek nöbet tutmaya devam ediyor.

Medya İletişim Grubu, 15 Temmuz ruhunu diri tutmak için darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren her ayın 15'inde bir araya gelerek nöbet tutmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kısıklı'daki evinin yakınında yer alan Abdullah Ağa Camisinde gerçekleşen buluşmaya, Şehit Kaymakam Mehmet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve sanatçı Murat Kekilli başta olmak üzere şehit yakınları, gaziler ve birçok vatandaş katıldı.

Şehit kaymakamın babası Asım Safitürk, teröristlerin, oğlunun çalışma masasının altına bomba yerleştirdiklerini ve oğlunu şehit ettiklerini ifade etti.

Teröristlerin Mardin'de asfaltları deldiğini ve kuyular yaptığını anlatan Safitürk, oğlunun belediye başkanı olduktan sonra bu asfaltları onardığını belirterek, "Bir daha sökmesinler diye 4 ayda 10 santimetre kalınlığında asfalt yaptı. Çocuklara parklar yaptı. Belediyede 6 bin lira maaş alanlar vardı. Devletten belediyeye gelen para, teröriste silah oluyordu. Bunu engelledi." diye konuştu.

Safitürk, oğlunun yaptığı bu çalışmalardan dolayı teröristler tarafından şehit edildiğini kaydetti.

Sultan Abdülhamid Han'ın yönetimdeyken, 15 Temmuz gibi olayları 20 kere yaşadığını savunan ilahiyatçı Döngeloğlu da, "15 Temmuz bu dinsizlerin bir çıraklık eseri saldırısıdır. 30 yıl, 40 yıl, 50 yıl bu ümmetin içinde dinler arası diyalog diyerek dolaşan Amerika'daki soytarı, serseri, zibidi, meczup ve onun avaneleri, bütün ilahiyatçıların gözünün içine baka baka yalan konuştu. 50 yıl içimizde yılan gibi gezdi. Sahte din icat ettiler." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Kekilli, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktığını anlattı. Eşinin kendisine "Nereye gidiyorsun?" diye sorduğunu kaydeden Kekilli, şöyle devam etti:

"'Siz Allah'a emanetsiniz. Benim artık gitmem gerekiyor' dedim. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Bizim daha yiyecek ekmeğimiz varmış. Bütün bizden önce geçenlerin hürmetle ellerinden öpüyorum. İnşallah Resullah'a komşudurlar."

Grup sözcüsü Said Ercan Karahasan ise yaptığı açıklamada, 15 Temmuz direnişini unutmamak ve unutturmamak için ayda bir toplandıklarını söyledi.

Darbe girişimi sırasında meydanlarda olan vatanseverler tarafından buluşmaların başlatıldığını ifade eden Karahasan, "Her ayın 15'inde yatsı namazına müteakip darbeye direnişin sembol yerlerinden biri olan Kısıklı Meydanı'ndaki Abdullah Ağa Camisinde bir araya geliyoruz. Aylık nöbetleri, her ay aynı yerde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Nöbetlerde, gazilerle ve şehit yakınlarıyla beraber oluyoruz. Katılmak isteyen herkese kapılarımız açıktır. Camide bir araya gelerek ümmet olma şuuruna katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ömer Döngeloğlu Kısıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title