Haberler

15 Temmuz Barış ve Demokrasi Ormanı" Yapılacak

Herkes İçin Spor Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal tarafından “15 Temmuz Barış ve Demokrasi Ormanı” adında hatıra ormanı projesi Valilik makamına sunulan dilekçe ile onaylandı.

Herkes İçin Spor Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal tarafından "15 Temmuz Barış ve Demokrasi Ormanı" adında hatıra ormanı projesi Valilik makamına sunulan dilekçe ile onaylandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm ülke genelinde vatandaşların tepkileri ve milli iradeye sahip çıkmaları devam ederken Zonguldak'ta "barış ve demokrasi ormanı" için Valilik makamına sunulan dilekçe onaylandı. Zonguldak Valiliği'ne "15 Temmuz Barış ve Demokrasi Ormanı" adında ağaç ekimi yapmak için bir proje hazırlayan Herkes İçin Spor Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal'ın bu teklifi kabul edildi. Erkal, "Ülkemizin tarihinde karanlık bir gece olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz darbe kalkışmasını bizler '15 Temmuz Barış ve Demokrasi Ormanı' olarak yaşatmak istedik. Hafızalarda olumsuz ve kötü bir şekilde yer eden 15 Temmuz'un gelecek nesillere aktarılması, yüce Türk milletinin destansı kahramanlığı ve milli iradeye sahip çıktığının hatırlanması için böyle girişimde bulunduk. Bu nedenle Valiliğimize bir dilekçe verdik. Vermiş olduğumuz dilekçemiz hem Valilik'ten hemde Orman Bölge Müdürlüğü'nden onay aldı. Önümüzdeki günlerde yer tespiti yapılacak. Yer bulunduğunda doğaseverler olarak bu hatıra ormanını yaşatacağız" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title