Haberler

"15 Temmuz Asla Unutulmamalı"

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi Turlarına katılan vatandaşlar, hain darbe girişiminin izlerini yerinde görme fırsatı buldu.

Darbe kalkışması sırasında bombaların hedefi olan Beştepe'deki Cumhur Başkanlığı Külliyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığı gibi yerleri ziyaret eden vatandaşlar, o günlerin izlerini görünce duygu donlar anlar yaşadı.

Hain darbe kalkışmasını unutturmamak adına Ankara'ya gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi Turlarının ilki, Hüdavendigar mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gece yarısı hareket eden otobüslerle Ankara'ya giden vatandaşlar, ilk olarak Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camiini gezdi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Millet Camii ve çevresini gezen vatandaşlar, daha sonra sırasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara'nın en önemli manevi miraslarından Hacı Bayram Veli Cami ve Türbesi, ilk meclis binası, müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi ile, darbe girişiminin yaşandığı gece savaş uçakları ve helikopterler tarafından bombalanan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

"ALLAH BÖYLE BİR ACIYI BİR DAHA YAŞATMASIN"

Profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde, hain darbe girişimi sırasında yaşanan saldırıların izlerini yerinde gören vatandaşlar, sor derece duygulu anlar yaşadı. Gidilen her noktada şehitler için duaların okunduğu gezide, darbeye kalkışanlara lanet okuyan vatandaşlardan Nuri Altuntaş, "Allah, böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Bir insan, nasıl olur da kendi vatandaşına, onu yetiştiren milletine karşı silah doğrultup ateş eder. Üstelik, yine üzerine ateş ettiği insanların paralarıyla alınıp, vatanını milletini koruması için kendisine emanet edilen silahlarla. İnanın anlamak çok zor. Kendi imkanlarımızla gelme şansımız bulunmayan bu yerleri bize görme fırsatı sunan Osmangazi Belediyesine çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BU BİZİM AYBIMIZ"

15 Temmuz Ankara Demokrasi Gezisi boyunca ziyaret edilen noktalardan son derece etkilendiğini söyleyen 65 yaşındaki Nezihe Kon, "Bunu yapan asla Müslüman olamaz. Buraları gördükten sonra inanın tüylerim ürperdi. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Gezdiğimizde anladım ki, televizyonlarda izlediğimiz gibi değil. Polislerimizin şehit olduğu Özel Harekat Merkezi, beni oldukça etkiledi. Vatandaşlarımızdan buralara gelmelerini, yerinde görüp yaşamalarını isterim. Bunu anlatmak mümkün değil, mutlaka yaşanmalı" dedi. Demokrasi gezisine katılanlardan Nebahat Usta da; "Bu bizim ayıbımız. Türk milletine kesinlikle yakışmayan bir şey. Buralara gelerek askerimize, polisimize sahip çıktığımızı da göstermiş oluyoruz. Bu geziyi düzenleyerek bize bu fırsatı sunanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ UYANIK OLMALI"

Geziye karı koca katılan Ayşe ve İbrahim Gül çifti de, arifi imkansız duygular içinde olduklarını belirterek, böyle bir imkan sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Özellikle gençlerin buraları gezip görmelerini ve hainler karşısında uyanık olmalarını isteyen Ayşe Gül; "En başta şunu söylemek istiyorum, Bu, Türk halkına yakışmayan bir hareketti. Şu an inanılmaz bir duygu yoğunluğu içindeyim. Gezinin her noktası bende ayrı bir iz bıraktı. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Ben, Türk gençliğinin çok akıllı olmasını istiyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, duymaları, bilmeleri ve görmelerini istiyorum. Bilhassa gençlerimiz, gelip görerek bilinçlensinler. Tıpkı Çanakkale savaşı gibi bu olay da unutulmasın" dedi.

HALİL DÖNER; "UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Ankara 15 Temmuz Demokrasi Turlarının ilkinde vatandaşlara eşlik eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, hain darbe girişiminin asla unutulmaması, unutturulmaması gereken bir olay olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Döner; "Öncelikle tüm şahitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. İnanın gezip dolaştıkça o anları yeniden yaşıyorum. Allah bu ülkeye bir daha 15 Temmuz'ları yaşatmasın. Darbe girişiminin izlerini gördüğümde, inanın konuşacak kelime bulamıyorum. İnşallah vatandaşlarımız da, o günleri asla unutmayacak" dedi. Osmangazi Belediyesi olarak her yıl gerçekleştirdikleri kültür gezilerini bu yıl Ankara'ya gerçekleştirdiklerini ifade eden Döner; "Başkanımız Mustafa Dündar öncülüğünde, ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması adına böyle bir gezi düzenleme kararı aldık. İnşallah Osmangazi'nin her mahallesinden vatandaşlarımız, hain saldırının izlerini yerinde görme fırsatı bulacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Osmangazi Belediyesi Beştepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title