Haberler

15. Müsiad Uluslararası Fuarı Basın Lansmanı

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, "Bu sene 102 ülkeden 7 bin yabancı işadamının katılımını hedefliyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz" dedi.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı basın lansmanı MÜSİAD Genel Başkan Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan ve MÜSİAD Fuar Forum ve Organizasyon Komisyonu Başkanı Burak Benşin'in katılımlarıyla Ceylan Intercontinental Hotel'de gerçekleştirildi. Bu yıl 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında, CNR Fuar Merkezinde düzenlenecek 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın aynı zamanda 'Küresel Finans Sistemine Bakış ve Yeni Yönelimler' temasını işleyecek olan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF)'e de ev sahipliği yapacağını dile getiren Bostan, "MÜSİAD 2012 yılında gerçekleştirilen 14.MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16. IBF Kongresi 92 ülkeden 5.140 yabancı işadamı ve Türkiye genelinden 150.000 işadamını buluşturdu. Bu sene 102 ülkeden 7.000 yabancı işadamının katılımını hedefliyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Yine, 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı 45.000 m2 kapalı alanda gerçekleştirilmiş iken, bu sene 100.000 m2 kapalı alan kullanılmaktadır" dedi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, "Derneğimizin kurulduğu 1990 yılından bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler ve çalışmalar arasında, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi önemli bir yer tutmaktadır. MÜSİAD, Türk işadamlarının yurtdışına açılmasını teşvik etmek, onların ihracat, ithalat, yatırım ortaklıkları ve teknoloji alışverişi gibi alanlarda uluslararası ilişkilerini geliştirme konusunda büyük bir ilerleme sağlamıştır. Bu çalışmaların esası, ülkeler arasındaki ekonomik, ticari ve sosyo-kültürel ilişkilerin geliştirilmesi anlayışına dayanır. Bu bağlamda, "Güç Birliği" sloganıyla 60 ülkedeki 155 irtibat noktasının katkılarıyla yıllardır tertiplediğimiz iki dev uluslararası organizasyonumuzu MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve IBF Kongresi büyük bir güvenle her yılı bir önceki yıldan daha ileri bir seviyede tamamlıyor ve her yıl daha büyük hedeflerle çalışmalarımıza başlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 vizyonunu, misyon olarak benimseyerek, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine katkı sağlamak üzere çalışmalarını yürüttüklerini belirten Bostan bu sene ilk defa teknolojiye ve bilgi teknolojilerine verdiğimiz önemin bir gereği olarak 'High Tech Port' konseptine müstakil olarak ayrı bir hol ayırdıklarını söyledi. Bostan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu proje ile yüksek teknoloji ve katma değerli üretimin, Milli Enerji, Milli Uçak, Milli Araba, Milli Tren ve MİLGEM projelerinin alt yapısının oluşturulmasının, ülkemizin kalkınması ve vizyon hedeflerine ulaşabilmesi noktasındaki önemine dikkat çekilmektedir".

Adnan Bostan bu yılki fuarda bir ilki gerçekleştirerek düzenlenecek olan High Tech Port projesi ile önemli çalışmalarının sergileneceğine dikkat çekerek, "METEKSAN, yeni ürettiği radar sisteminin basın lansmanını fuarımızda yapmayı planladığını, TAI ATAK, helikopterini ve Anka İnsansız Hava Aracını ilk defa bir sivil fuarda sergileyeceğini, KALE-BAYKAR, 3 adet İnsansız Hava Aracını ve Türkiye'nin ilk jet motorunu bu fuarda sergileyeceğini, MKEK, milli piyade tüfeğini ilk defa sivil bir fuarda sergileyeceğini, DİRİNLER, yeni makine sistemini getireceğini, ROKETSAN, roket sistemlerini ilk defa sivil bir fuarda sergilenecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nail Olpak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title