Haberler

ÖSYM YGS Sınav Sonuçları Erişime Açıldı

Güncelleme:

ÖSYM YGS sınav sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı.2015 YGS sınav sonuçları sınav tarihinden 4 gün sonra sürpriz bir şekilde açıklandı. ÖSYM geçen sene 6 gün sonra açıkladığı sınav sonuçlarını bu sene erkenden açıkladı.

ÖSYM YGS sınav sonuçları açıklandı. 15 Mart Pazar günü yapılan ÖSYM YGS sınavı sonuçları nihayet duyuruldu. ÖSYM bugün yaptığı açıklamayla YGS sınav sonuçlarının öğrencilerin erişimine açıldığını duyurdu. YGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla yüzbinlerce öğrenci kurumun resmi internet adresine akın etti. Sonuçları görüntülemek için ilgili bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce Türkiye'de ÖSYM YGS sınavıyla ilgili bir çok iddia ortaya atıldı. Sınava giren öğrencilerden birinin sınav esnasında soru kitapçığının fotoğrafını çektiği ve sınav sonrasında bu fotoğrafı sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla ÖSYM olaya el attı. Bu öğrenci başlatılan çalışma sonrasında tespit edildi ve öğrencinin YGS sınavı geçersiz sayıldı.

GEÇEN SENEDEN DAHA ERKEN AÇIKLANDI

ÖSYM YGS sınav sonuçları geçen sene sınav tarihinden 6 gün sonra açıklanmıştı. ÖSYM bu dönem elini çabuk tuttu ve sınav tarihinden 4 gün sonra 19 Mart Perşembe günü sınav sonuçlarını öğrencilerin erişimine açtı.

ÖSYM BAŞKANI DEĞİŞİYOR

ÖSYM sınavlarında yapılan usulsüzlük iddialarının ardı arkası kesilmeyince ÖSYM başkanının görevini yerine getiremediği söylentileri gündemden düşmedi. Görev süresi bitmek üzere olan Ali Demir'in ismi, YÖK'ün yeni dönemde başkanlık için MEB'e önerdiği 3 isim arasında yer almayınca, ÖSYM'de Ali Demir dönemi bitti gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title