Haberler

15 Kırsal Mahalleye Ceviz Soyma Makinesi Verildi

Güncelleme:

Tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kırsal mahallelere desteğini sürdüren İnegöl Belediyesi, 15 kırsal mahalleye ceviz soyma makinesi dağıttı.


Tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla daha önce ceviz fidanı dağıtımı, salça makinası gibi desteklerde bulunan İnegöl Belediyesi, bugün 15 kırsal mahalleye ceviz soyma makinesi dağıttı. İnegöl Belediyesi şantiyesinde düzenlenen ceviz soyma makinelerinin teslim töreninde muhtarlar da desteklerinden Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ederken, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman Başkan Aktaş'a çiçek takdim etti.

Ceviz soyma makinelerinin teslim töreni öncesi makinenin nasıl çalıştığına ilişkin deneme yapıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Alinur Aktaş makineleri teslim almak üzere gelen muhtarlara yönelik bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak, çiftçimize destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçiye kolaylık sağlayacak birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aktaş, "Her fırsatta, tüm platformlarda dile getirdiğimiz üzere İnegöl dünya çapında tanınan mobilyalarıyla bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda eşsiz lezzetlere sahip meyve ve sebzeleriyle de bir tarım şehridir. İnegöl Belediyesi olarak çalışmalarımızda ilçe tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere, projelere de yer vermeye çalışıyor, ilçemizde giderek yükselen tarımsal etkinliği desteklemeye çalışıyoruz. Bu manada köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımıza da hız vermiş bulunmaktayız. Tarımsal kalkınma hedefiyle kırsal mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmalar ile alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemelerine kadar pek çok konuda kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlıyor, düzenlediğimiz eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak çiftçi mallarını koruma adına oluşturduğumuz Çiftçi Malları Koruma Kurulu ile üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini önleyerek çiftçimizin göreceği zararı asgari seviyeye indiriyoruz. Ayrıca birçok kırsal mahallemizde asfalt, tretuvar, camilerimizin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile çocuk parkı ve futbol sahası yapımı gibi konularda da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

MAKİNELER İNEGÖL'DE ÜRETİLDİ

"Bugünde İnegöl Belediyesi olarak 15 adet Ceviz Soyma Makinesini kırsal mahalle muhtarlarımıza teslim etmek üzere bir aradayız" diyen Aktaş, son yıllarda bölgemizde artarak devam eden ceviz üretiminde belediye olarak çiftçiye bir nebze olsun destek olmak adına ceviz soyma makinelerini dağıttıklarını söyledi. Aktaş, toplam maliyeti 50 bin TL olan ceviz soyma makinelerinin İnegöllü Hilal Makine firması tarafından üretildiğini de hatırlatarak "Sevindirici bir tarafı da bu makineler İbrahim Balkal kardeşimizin sahibi olduğu İnegöllü Hilal Makine firması tarafından üretildi. Hem İnegöl'de bir teknoloji üretiliyor, hem de İnegöl'de çiftçiler tarafından kullanılıyor" diye konuştu.

100 KİLOGRAM CEVİZİ AYNI ANDA SOYUYOR

Aynı anda 100 kilogram cevizi soyan makinelerin dağıtılacağı mahalleleri de sıralayan Aktaş, "Bugün dağıtım yapılacak kırsal mahallelerimiz; Tüfekçikonak, Kocakonak, Mezit, Mesruriye, Gazelli, Aşağıballık, Kınık, Kayapınar, Eskikaracakaya, Karagölet, Sarıpınar, Hamamlı, Turgutalp, Kurşunlu ve Hayriye'dir. Ceviz soyma makinelerimiz aynı anda 100 kilogram ceviz soyma kapasitesine sahiptir. Bu makineler sayesinde ceviz içinin zedelenme zayiatı, zaman ve işgücü kaybı ve aynı zamanda cevizin kabuğundan ayrıştırılması esnasında ellerde oluşan ve uzun süre çıkarılamayan leke ve kirlenmeler önlenmiş olacaktır. Ceviz soyma makinelerimizin çiftçimize ve kırsal mahallelerimize hayırlı olmasını diliyor, her daim üreticimizin, çiftçimizin yanında olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title