Haberler

15 Çocuğa Sevgi İzi Dövmesi Yapıldı

15 çocuğa sevgi izi dövmesi yapıldıMUĞLA - Hasta ve engellilerin kaybolduğunda kolay bulunmasını amaçlayan proje kapsamında yakınlarının başvuruda bulunduğu engellilerin koluna özel numaralar dövmeyle işlendi.

15 çocuğa sevgi izi dövmesi yapıldı

MUĞLA - Hasta ve engellilerin kaybolduğunda kolay bulunmasını amaçlayan proje kapsamında yakınlarının başvuruda bulunduğu engellilerin koluna özel numaralar dövmeyle işlendi.

Engelliler kaybolduklarında kolay bulunabilmesi amacıyla Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa Sevgi İzi Projesi başlatıldı. Proje kapsamında alzheimer hastası ya da engelli yakını olan aileler projenin veri tabanını oluşturan 'www.benibuldular.com' adlı internet sitesine giriş yaparak, iletişim ve adres bilgilerinin yer aldığı formu doldurup numara alacak. Kaybolmasından endişe duyulan kişinin bileğinin üzerine anlaşma sağlanan dövmeciler tarafından işlenecek. Böylece kayıp kişinin bulması kolaylaşacak.

Proje kapsamında Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine gelen dövmeci Emine Sazcı, engellilere veri tabanına ait numaralar ve engellilerin belirlediği bir işaret dövme olarak işlendi.

"15 Çocuğa dövme yapıldı"

Projenin Türkiye genelinde büyük başarıya ulaştığını ifade eden Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ezel Demirbaş: "Yoğun ilgi üzerine Sevgi İzi Projesini tekrar yaptık. 15 tane çocuğumuza dövmeci Emine Sazcı tarafından çocukların kollarına dövmeler yapıldı. Engelli çocuklarımızın birçoğu konuşamıyor ve kendini ifade edemiyor. Bu yüzden kaybolduklarında bileklerindeki kodlar aracılığıyla polise bildirdikleri takdirde çocukların bulunmasını sağlayan bir proje" dedi.

Sevgi İzi Projesini çok beğendiğini anlatan engelli öğrencilerinden Taha Şerif Kocabıyık'ın babası Akif Kocabıyık; "Çocukların kaybolması durumunda bulunması için başlatılan çok güzel bir proje. Bu nedenle bizde bugün buraya geldik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title