Haberler

14. Uluslararası Kaynak Paylaşım Konferansı

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ve Uluslararası Kütüphane Dernekleri Federasyonu (IFLA) tarafından ortaklaşa düzenlenen "14. Uluslararası Kaynak Paylaşım Konferansı" başladı.

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ve Uluslararası Kütüphane Dernekleri Federasyonu (IFLA) tarafından ortaklaşa düzenlenen "14. Uluslararası Kaynak Paylaşım Konferansı" başladı.

"Kıtaların Buluşma Noktasında Kaynak Paylaşımı" temasıyla 3 gün devam edecek konferans, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığının Kağıthane'de bulunan kompleksinde yapılıyor.

Konferansın açılışında konuşan MEF Üniversitesi Kütüphane Direktörü Ertuğrul Çimen, ANKOS'un 2000'de kurulduğunu belirterek, kuruluş amaçlarının üniversite ve araştırma kütüphanelerinin en uygun fiyatla, en fazla elektronik bilgi kaynağına erişimlerini sağlamak olduğunu söyledi.

Çimen, akademisyen ve öğrencilerin küresel bilgi ağına en üst düzeyde erişimlerini gerçekleştirmeleri, eğitim ve araştırmaya kütüphanelerin desteğini arttırmak için ortak çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini aktardı.

ANKOS'un, elektronik kaynak yönetim sistemi (e-Resource Management Systems) ile birçok ürün sunduğuna vurgu yapan Çimen, "ANKOS aynı zamanda kütüphane programlarını keşfetmek için yatırımlar yaparken,  'ANKOS Akademi' ve 'Personel Değişimi' gibi programlarla da çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

Tarihi önemi, coğrafi konumu, kültürel çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle öne çıkan, bu sayede 7 aday şehir arasından seçilen İstanbul'da düzenlenen konferansa, Avustralya'dan ABD'ye, İngiltere'den Kanada'ya, Çin'den Suudi Arabistan'a kadar kütüphaneciler ve kütüphane yöneticileri katılıyor.

Konferansta, "Kaynak paylaşımının geleceği", "Telif hakları kapsamında kaynak paylaşımı", "Uluslararası kaynak paylaşımında yeni modeller", "Açık erişimin kaynak paylaşımına etkisi" başta olmak üzere pek çok konunun ele alınacağı 25 bilimsel bildiri sunulacak.

Programın detaylarına "meetings.ankos.gen.tr/ilds2015" linkinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA / Güncel

Kağıthane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title