Haberler

14. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi Yapıldı

"14. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi"ne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile işadamı Ahmet Nazif Zorlu katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi desteğiyle düzenlenen "14. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi"ne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile işadamı Ahmet Nazif Zorlu katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kongrenin gerçek mimarlarının öğrenciler olduğunu belirten Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Soyuer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Soyuer, kongrenin, gençlerin Türkiye ve dünya meselelerine konsantre olmaları için önemli bir platform olduğunu belirtti,

14. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi'nin İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle düzenlendiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kent konseyleri, eğer taşlar yerine oturursa, yerel yönetim ve devletin birimlerini mükemmel şekilde yönlendiriyor" dedi.

Kent konseyinden aldıkları donelerle kenti herkese dokunarak yönetme şansı bulduklarını ifade eden Kocaoğlu, yeni kurdukları İzmir Kent Konseyi'nin başkanlığını kendisinin yürüttüğünü, ilk seçimde başkanlık görevini sivil inisiyatife bırakacağını kaydetti.

İşadamı Ahmet Nazif Zorlu ise, Türkiye'nin kalkınmasının yolunun çok çalışmaktan ve üretmekten geçtiğini kaydetti. "Bana ne" denilerek bir yere ulaşmanın mümkün olmadığını savunan Zorlu, şunları söyledi:

"Önce ben dememeli, biz demeliyiz. Türkiye'nin son 2 aylık cari açığı 23 milyar dolara yükseldi. Gençlerin işsiz gezmesi, benim çok ağırıma gidiyor. Ortak aklı ve zamanı kullanarak, dürüst bir şekilde çalışmalıyız. Biz çalışarak üretirsek, Avrupa'nın Uzakdoğusu oluruz. Bizde bu potansiyel var. Kültürümüze de sahip çıkarak tüketim toplumu olmaktan çıkıp üretim toplumu olmalıyız. "

Söyleşinin ardından Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atilla Silkü, desteklerinden dolayı Kocaoğlu'na bir şükran plaketi sundu. Kocaoğlu da, işadamı Ahmet Nazif Zorlu'ya teşekkür plaketi verdi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title