Haberler

14 Şubat'ta nikahları Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi'nde kıyıldı -

Amasya Belediyesince bir süre önce yapımı tamamlanan Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenen programda 9 çiftin nikahı kıyıldı.

Amasya Belediyesince bir süre önce yapımı tamamlanan Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenen programda 9 çiftin nikahı kıyıldı.

Ferhat ile Şirin efsanesindeki kanal olduğu belirtilen ve kentte "Ferhat Su Kanalı" olarak bilinen mevkide yapımı tamamlanan ve içinde Romeo ve Juliet'ten Leyla ile Mecnun'a, Kerem ile Aslı'dan Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre'nin "ilahi aşk"ına kadar birçok efsanevi aşkın yansıtıldığı müzede çiftler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikah kıymanın mutluluğunu yaşadı.

Müze bahçesinde düzenlenen halk oyunları gösterileri ve konuşmaların ardından, evlenecek çiftler, protokol üyeleri ve davetliler müzeyi gezdi.

Daha sonra müzede, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde evlenmek isteyen ve evlenmiş fakat çeşitli sebeplerden dolayı düğün yapamamış 9 çiftin nikahı Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından kıyıldı. Genç çiftlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk hatırlatmasında bulunan Özdemir, nikah defterlerini gelinlere teslim etti.

Duygulu anların yaşandığı programda, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 14 Şubat gibi özel bir günde nikahları kıyılan çiftleri tebrik ederek, bir ömür boyu mutluluk diledi.

-Mutluluklarını çocuklarıyla paylaştılar

Beş yıl önce kaçarak evlenen ancak bugüne kadar gelinlik ve damatlık giyememenin hüznünü yaşayan, Mehmet Fatih (2) ve Ezel Ata (1) isminde 2 çocuk sahibi olan Seda ve Mustafa Pekdemir çifti de, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikah tazeleyerek çocukları ile birlikte büyük mutluluk yaşadı.

Eşi ile 5 yıl önce kaçarak evlendiğini ve bugüne kadar gelinlik giymek için sabırsızlandığını anlatan Seda Pekdemir, "14 Şubat Sevgililer Günü'nde hayalim gerçekleşti. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çok heyecanlıyım. Her genç kızın hayalidir bu. Eşime çok teşekkür ediyorum bana bu gelinliği giydirdiği için. Gelinleri gördüğümde içim burkuluyordu. Hep bir gelinlik giyme isteğim vardı o da bugüne nasip oldu" diye konuştu. Pekdemir, konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadı.

Mustafa Pekdemir ise içlerindeki bir özlemi gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hep gelinlik ve damatlık giymeyi hayal ediyorduk. Bunu en çok eşim istedi. 5 yılın sonunda 14 Şubat Sevgililer Günü'ne bunu denk getirdik" ifadelerini kullandı.

Programa katılan genç çiftler ise Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi bahçesinde yer alan Ferhat ve Şirin'in sembolik mezarları başında dua ederek dilek tuttu.

14 Şubat Sevgililer Günü için düzenlenen programa Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergun Tokgöz, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cafer Özdemir Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title