Haberler

14 Şubat Onların da Bayramı"

HALİL FİDAN - Yüzyıllardır tüm dünyada benimsenerek kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, bazı meslek grupları için tatlı bir heyecanı da beraberinde getiriyor.

ŞANLIURFA - HALİL FİDAN - Yüzyıllardır tüm dünyada benimsenerek kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, bazı meslek grupları için tatlı bir heyecanı da beraberinde getiriyor.

Birçok çift için ayrı bir önem taşıyan 14 Şubat Sevgililer Günü, dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline geldi.

14 Şubat öncesi kuyumcular ve hediyelik eşya satışı yapan mağazalarda yoğunluk yaşanırken, çiçekçilerde de sevgililere özel ürünler vitrinlerde yerini almaya başladı.

Çiçekler, Sevgililer Günü'nün en gözde ve zarif hediyeleri arasında yer alıyor. Doğumdan ölüme kadar birçok ana şahitlik eden çiçeklerin bu özel günde en çok tercih edileni ise kırmızı gül oluyor.

Sevgililer Günü dolayısıyla kent merkezindeki çiçekçiler, vitrinlerini birbirinden güzel çiçeklerle süsleyerek, sevgililere cazip hediye alma fırsatı sunuyor.

Müşterilere farklı ürünler sunmaya hazırlanan kuyumcular ise yüksek fiyatlara rağmen çiftlerin altından vazgeçemeyeceğini öngörüyor. Hediyelik eşya satan esnaf ise bugüne özel birbirinden renkli ürünleri görücüye çıkardı.

Kırmızı gül rağbet görüyor

Şanlıurfa'da çiçekçilik yapan Ahmet Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel günlerde çiçek satışlarında ciddi oranda artış yaşandığını ancak 14 Şubat'ta bunun daha da fazla olduğunu söyledi.

Söz konusu günde özellikle kırmızı güle rağbet gösterildiğini anlatan Polat, şöyle konuştu:

"Hemen herkes tarafından önemsenen Sevgililer Günü için farklı ürünler getirdik. En çok canlı çiçek satışları oluyor. Bunların içinde de papatya ve kırmızı gül herkesin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Biz tedariklerimizi yaptık ve gerekli malzemelerin siparişini verdik. İnşallah bu yıl da her zaman olduğu gibi güzel bir satış bekliyoruz."

Polat, çiçeklerin yanı sıra çeşitli hediyelik eşya bulundurduklarını da sözlerine ekledi.

Kuyumcu Ömer Kaya da gün dolayısıyla yoğunluk yaşadıklarını, çiftlerin bu dönemde daha çok, çift taş yüzüklere yöneldiğini ifade etti.

Yüksek fiyatlara rağmen vatandaşların altından vazgeçmediğini aktaran Kaya, "Sevgililer Günü'nde özellikle erkekler, sevdiklerine hediye olarak tek taş yüzük, kolye ya da küpe almayı tercih ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Polat Ömer Kaya Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title