Haberler

14. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri Başlıyor

Güncelleme:

Bu yıl 14.'sü gerçekleştirilecek Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, üniversite tiyatro gruplarının sahnelediği ve profesyonel tiyatroların yıl boyunca severek izlenen oyunlarından oluşan bir seçki sunuyor.


13 - 20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 14. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri'nde, Tehlikeli Yakınlaşmalar'dan, Dövüş Gecesi'ne, Guguk Kuşu'ndan, "Bir Yaz Gecesi Rüyası"na ve 'Bahar Noktası'na kadar pek çok oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün Aygaz sponsorluğunda düzenlediği 14. Tiyatro Günleri için geri sayım başladı. 13 – 20 Nisan tarihleri arasında toplam 6 gün sürecek olan festivalde, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi 10 oyuna ev sahipliği yapacak.

13-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Tiyatro Günleri'nde Oğuz Atay'ın kitabından uyarlanmış Tehlikeli Yakınlaşmalar'dan, seyircilerin de oyuna dahil olduğu ve oyunu yönlendirdiği Dövüş Gecesi'nden, Oktay Kaynarca'nın başrolde oynadığı Guguk Kuşu'na, Shakespeare'in ünlü eseri "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nın Can Yücel çevirisi 'Bahar Noktası'na kadar pek çok oyun izleyicisiyle buluşacak.

Koç Oyuncuları tarafından 13 Nisan Pazartesi günü sahnelenecek Shakespeare'in ünlü 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'nın Can Yücel tarafından çevirisi 'Bahar Noktası' isimli oyunla başlayacak olan Tiyatro Günleri, 14 Nisan Salı günü saat 17.30'da Bilgi Üniversitesi'nin 'Lotte Naapsın?'ı ve 20.00'de İkincikat Tiyatro'nun 'Poz' isimli oyunuyla devam edecek.

15 Nisan Çarşamba günü saat 17.30'da Beykent Üniversitesi'nin 'Umut' isimli oyunu, 20.00'de Mava Stüdyosu'nda ise seyircinin oylarıyla yol alan ve yön değiştiren 'Dövüş Gecesi' sahne bulacak.

16 Nisan Perşembe ise Doğuş Üniversitesi'nden 'Köprüden Görünüş' ve başrollerinde Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Galip Erdal, Tuba Ünsal, Levent Can, Kevork Türker ve Kayhan Yıldızoğlu'nun olduğu 20 kişilik dev kadrosuyla 'Guguk Kuşu' tiyatro severlerle buluşacak.

17 Nisan Cuma günü Galatasaray Üniversite'sinden 'Andorra' ve 'Hazır Giyim' adlı iki farklı oyunun izleneceği Tiyatro Günleri, 20 Nisan Pazartesi günü Oğuz Atay'ın kitabından uyarlanmış 'Tehlikeli Oyunlar' adlı oyun ve Özyeğin Üniversitesinin oynadığı Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı"Haybeden Gerçeküstü Aşk" ile son bulacak.

Profesyonel ve amatör tiyatro ekiplerini bir araya getirip, tiyatrolar arasında bir bağ kurmayı hedefleyen Sevgi Gönül Tiyatro Günleri'nde sahnelenecek oyunlar dışarıdan katılıma açık olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

William Shakespeare Oktay Kaynarca Sevgi Gönül Oğuz Atay Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title