Haberler

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Türkiye’nin güçlü seslerinden Hakan Aysev, 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında verdiği konserle gönüllerde bir kez daha taht kurdu.

Türkiye'nin güçlü seslerinden Hakan Aysev, 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında verdiği konserle gönüllerde bir kez daha taht kurdu.

Mersin'in kültürel ve tarihi miraslarından olan Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde gerçekleşen konserde, Hakan Aysev'e MBB Kent Orkestrası eşlik etti. Ücretsiz konsere halk yoğun ilgi gösterirken, Hakan Aysev başta Neşet Ertaş, Tanju Okan ve Özdemir Erdoğan olmak üzere sevilen sanatçıların unutulmaz eserlerini yeniden yorumlarken, izleyiciler de Aysev'e eşlik etmeyi ihmal etmedi. Aysev, hemen hemen her şarkısını dev bir koro eşliğinde söylerken, izleyenlere iki saatlik bir müzik şöleni yaşattı. Repertuvarında dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin eserlerine de yer veren Aysev, Mersinlilerle bu akşam ikinci buluşmasını gerçekleştirecek.

Dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin öğrencisi olan ve ünlü tenora benzerliği nedeniyle 'Türk Pavarotti' olarak anılan Aysev, Norveç, Texas, Bern ve Düsseldorf başta olmak üzere dünyanın çeşitli şehirlerindeki operalarda misafir sanatçı olarak yer alırken, 2005 yılında Buenos Aires Teatro Colon'da König Kandaules operasında başrol oynadı. Ayrıca Barcelona Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven'ın 9. Senfonisini seslendiren Aysev, sadece ülkemizin değil dünyanın da yakından takip ettiği çok özel bir isim. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Luciano Pavarotti Hakan Aysev Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title