Haberler

14 Mayıs Ehliyet sınavı sınava giriş yerleri / 2016

Güncelleme:

14 Mayıs Ehliyet sınavı sınava giriş yerleri. 14 Mayıs Cumartesi tarihinde yapılacak olan ehliyet sınavının sınav yerleri MEB tarafından duyuruldu. Sınava giriş yerlerini sorgulamak için TC Kimlik No yeterli olacak.

14 Mayıs 2016 Ehliyet sınavı sınav yerleri. Sürücü belgesi alacak olan adayları sınava girecekleri Ehliyet Sınavı yerleri her dönem için MEb tarafından açıklanmaktadır. Ehliyet sınav giriş belgesi 14 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek olan MTSAS-2 ehliyet sınavı giriş yerleri ve belgelerini meb'in resmi internet sitesi olan http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php? ya da haberimizin içerisinde bulunan linkten öğrenebilirler. Ehliyet sınavına nerede gireceğim? Kursiyerler, devam ettiği MTSK müdürlüğünün bağlı bulunduğu il sınırları içinde sınava girecektir. Ehliyet sınav giriş yerleri öğrenme, sürücü adayları 14 Mayıs ehliyet sınavına girecekleri sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgelerini kayıtlı oldukları Sürücü Kursundan temin edebileceklerdir.

EHLİYET SINAVI SORU DAĞILIMI

Motorlu taşıtlar sınavı (MTSAS) olarak da bilinen ehliyet sınavı 14 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan sürücü belgesi sınavını soru dağılımı şu şekilde olacak; ilk yardım, motor bilgisi ve trafik bilgisi olmak üzere üç farklı alandan çıkacak olan sorulardan 70 ve üzeri puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. Yeni sistem ile sınava girecek olan adaylar artık sınavda biraz daha fazla ter dökecekler.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title