Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

Şehzadeler ilçesinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehzadeler ilçesinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Tabip Odası temsilcileri tarafından anıta çelenk sunuldu.

Törende konuşan Manisa Tabip Odası Başkanı Hasan Semih Bilgin, oda olarak 20 şubat tarihinden bu yana haksız ve hukuksuz ihraç edilen hekimlerin işlerine iadesini, hastaya yeterli süre ayrılmasına yönelik çalışma koşullarını, çalışırken ve emeklilikte insanca ücreti, sağlıkta şiddetin sona ermesini talep ettiklerini kaydetti.

Bilgin, şunları söyledi:

"Taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz. OHAL kapsamında Manisa'da 100 kadar hekim meslekten ihraç edildi. Sağlık ortamında şiddet, sıklıkla hasta ya da hasta yakınlarında sağlık çalışanlarına yönelse de aslında burada hedefin sağlık sistemi olduğu açık olarak görülebiliyor. Bu nedenle de uygulanmakta olan sağlık politikalarını ele almadan gösterilecek hiçbir yaklaşım, sağlıkta şiddetin çözümüne yönelik etkili bir çözüm ortaya koyamayacaktır. Öte yandan, sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yapılacak bir düzenleme, önleyicilik ve koruyuculuk işlevinin sağlanabilmesi için sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleşmesine olanak sağlamalıdır. Bu amaçla, TTB'nin Türk Ceza Kanunu'na bir madde eklenmesi önerisini önemsiyor ve destekliyoruz."

Kutlama programına İl Sağlık Müdür vekili Hasan Güner, Halk Sağlığı Müdür vekili Osman Öztürk, Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Arı, Manisa Tabip Odası Başkanı Hasan Semih Bilgin, Türk Sağlık Sen Manisa Şube Şube Başkanı Rıdvan Mutlu ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tıp Bayramı 14 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title