Haberler

14 Binlik Ilçe 100 Binin Üzerinde Ziyaretçi Bekliyor

Bilecik'in 14 bin nüfuslu Söğüt ilçesi, "736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri" kapsamında nüfusunun yedi katı ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.

HARUN KAYMAZ - Bilecik'in 14 bin nüfuslu Söğüt ilçesi, "736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri" kapsamında nüfusunun yedi katı ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.

Her yıl eylül ayında gerçekleşen şenliklere, Türkiye ve dünyanın her köşesinden çok sayıda yerli ve yabancı turist ilgi gösteriyor.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl önceki yıllara göre daha mutlu olduklarını söyledi.

Aydoğdu, Türk milletinin her zaman tarih yazdığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Biz hep tarih yapmışız ama tarih yazmamışız. Söğüt, Kanada, ABD veya bir Avrupa ülkesinin elinde olsa burası Hristiyan dünyasının Roma'sı gibi ziyaretçi alır. Ziyaretçi konusunda beklenen sayıyı henüz yakalayabilmiş değiliz maalesef ama bu yıl çok umutluyuz. Özellikle son zamanlarda ortaya çıkan siyasi hadiseler, bizi biraz daha köklerimize doğru yöneltti ve bunun neticesinde de sene başından bu tarafa yüz binlerce kişilik ziyaretçi potansiyeline ulaştık."

Törenlere 1,5 ay gibi bir süre kaldığını hatırlatan Aydoğdu, Ertuğrul Gazi törenlerinin tarihinin hiçbir zaman değişmeyeceğini vurguladı.

"Hem şenlik hem toy"

Her yıl eylül ayının ikinci pazarının olduğu hafta cuma, cumartesi ve pazar günü şenliklerin düzenlendiğini aktaran Aydoğdu, şöyle devam etti:

"Acaba bu yıl Ertuğrul Gazi şenlikleri hangi tarihlerde yapılacak diye düşünmeye bile gerek yok. Takvimi açarız ve eylül ayının ikinci haftası hangi tarihlere denk gelirse bu hafta şenlik var demektir. Bu şenlik değil, toydur. Yani dede Ertuğrul Gazi'nin babasının dedesinin dedesinin yaparak onlara öğrettikleri ve onların da çocuklarına öğrettikleri toyun toplanmasıdır. Boy beyleri Söğüt'te bir araya geliyorlar. Siyasi, ekonomik ve sosyal kararlar burada alınıyor. Tabii bu toy toplandığı zaman bey ahalisine yemekler veriyor, güreşler ve spor müsabakaları oluyor, cirit oyunları oynanıyor. Şenlikle toy birlikte götürülmüş. Dede Ertuğrul Gazi'nin ölümünden sonra ise Ertuğrul Gazi'yi anma ilave edilmiş ve dolayısıyla biz burada hem şenlik hem toy hem de Ertuğrul Gazi'yi inşallah bu yıl 8-9-10 Eylül tarihlerinde anacağız."

100 binin üzerinde katılımcı

Aydoğdu, tören alanında bazı değişikler yapıldığını ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Bu yıl yaklaşık 100 binin üzerinde katılım bekliyoruz. Tören alanında değişiklikler yapıyoruz. Tribünlerin üzeri kapanacak. Valimiz Tahir Büyükakın başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum çünkü hakikaten bir sıkıntıydı bu. Tribünde çadırın altında oturuluyordu ama vatandaş açıkta oturuyordu. İçimize sinmiyordu bu iş, imkan sağlandı ve nihayet tribünlerin üzeri kapatılıyor." ifadelerini kullandı.

"Ertuğrul Gazi Birliğinin ilk etkinliği olacak"

Bu yıl şenliklerin daha da renkli geçeceğini anlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Bu yıl inşallah yapacağımız etkinliklerin sayısını artırarak daha güzel, ahenkli, renkli bir şölen, bir toy yapmayı planlıyoruz. İlçenin nüfusu şu anda 14 bin civarında. 14 bin nüfusa sahip ilçenin böyle büyük bir töreni yapabilmesi zor bir iş ama bu konuda Sayın Valimiz ciddi anlamda destek veriyor ve kurmuş olduğumuz Ertuğrul Gazi Birliği üzerinden bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu birliğin başkanı Sayın Valimizdir. Birliğin encümeni Kaymakamımız ve Belediye Başkanı olarak ben yapıyorum. Bir de tabii ki meclis üyelerimiz var. Dolayısıyla birlik üzerinden bu faaliyetleri icra edeceğiz. Ertuğrul Gazi Birliğinin de ilk etkinliği olacak bu inşallah."

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Gazi Halil Aydoğdu Bilecik Söğüt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title