Haberler

Antalya'da 14 Aralık Operasyonuna Tabutlu ve Kafesli Protesto

Güncelleme:

Antalya'da 14 Aralık Operasyonunu protesto etmek için Antalya Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, tabutlu ve kafesli eylem yaptı.

Antalya'da '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek için Antalya Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, tabutlu ve kafesli eylem yaptı.

Antalya'da 14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup, iki gündür olduğu gibi bugün de saat 11.00 sıralarında Antalya Adliyesi'nde toplandı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem, adliyenin önündeki kaldırımda yapıldı. Ellerinde Zaman Gazetesi bulunan kalabalık, "Özgür basın susturulamaz, Antalya demokrasiye sahip çık" sloganları eşliğinde eylem yaptı.

Üzerlerinde 'Biat edene saray, etmeyene zindan', 'Bugün 17 Aralık', 'Hırsızlık günahtır, yolsuzluk haramdır, rüşvet suçtur' yazılı pankartlar taşıyan gruptakiler, yanlarında getirdikleri sahte 1 dolarları da havaya attı. Adliyenin önüne, üzerinde 'Yeni Türkiye İnsanı' yazılı kolları ve başı ayakkabı kutusundan yapılmış üzerine dolarlar yapıştırılmış çöp adam maketi getiren eylemciler, 'Adı: Özgürük, Soyadı: Demokrasi, D.Tarihi: İnsanlık, Ö.Tarihi: 17 Aralık, Ruhuna El-Fatiha' yazılı bir de mezar taşı ile üzerinde 'Özgür Medya, Özgürlük, Hürriyet, Basın, Demokrasi' yazılı tabutu da omuzlarda taşıdı.

Eylemde çocukların hayranı olduğu çizgi film karakteri Caillou'nun kafes içindeki maketi de yer aldı. Kafesin üzerine asılan 'Senaryosu ayakkabı kutusunda geçen çizgi film karakteri Caillou makul şüpheli diye yakalandı. Caillou çikolata çetesi kurmakla suçlanıyor' yazısı dikkati çekti.

KADINLAR DUA OKUDU

Eylem sırasında erkeklerden ayrı duran kadınlar, ellerinde tuttukları Zaman Gazetesi'ni havaya kaldırarak yoldan geçen araçların sürücülerine gösterdi. Kadınlar, eylem aralarında yanlarında getirdikleri kitaplardan dualar okudu.

Eylemin sonuna doğru kalabalığın yanına gelerek, "Susun beni dinleyin. Neyi protesto ediyorsunuz" diyerek bağıran bir kişi ile protestocular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Protesto, Pak Turizm İşçileri Sendikası Genel Baştanı Musa Uyar'ın basın açıklamasıyla son buldu. Türkiye'ye, Avrupa kapılarının kapandığını yalnızlığa itildiğini belirten Uyar, "İçerisine düştüğümüz bu durum Türkiye'nin demokrasisine büyük zararlar vermektedir" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title