Haberler

138 Gündür Bulunamayan Sürücü Kızılırmak'ta Yeniden Arama

Kayseri merkeze bağlı Himmetdede Beldesi yakınlarında köprü üzerinde takla atan otomobilinden Kızılırmak Nehri'ne fırlayan 48 yaşındaki Ebubekir Çelebi'den 138 gündür haber alınamıyor.

Kayseri merkeze bağlı Himmetdede Beldesi yakınlarında köprü üzerinde takla atan otomobilinden Kızılırmak Nehri'ne fırlayan 48 yaşındaki Ebubekir Çelebi'den 138 gündür haber alınamıyor. Ankara'dan gelen Jandarma Sualtı ekipleri, bölgede yeniden arama çalışması başlattı.

Kaza, geçen 29 Ağustos gecesi, Kayseri- Ankara karayolu 20'inci kilometresinde, Himmetdede Beldesi yakınlarında Kızılırmak Nehri üzerindeki köprüde meydana geldi. Yemliha Belediyesi'nde tahsildar olarak çalışan Ebubekir Çelebi, direksiyon kontrolünü yitirince takla atıp yolun karşı yönüne geçen 35 KA 515 plakalı otomobil köprü korkuluklarında asılı kaldı. Anaçtan fırlayıp Kızılırmak'a düştüğü tahmin edilen Ebubekir Çelebi, Adana Sualtı ekipleri, AKUT ve Turkuaz Derneği balık adamları tarafından yapılan tüm aramalara karşın bulunamadı.

Yapılan tüm aramalara karşın bulunamayan Ebubekir Çelebi için yeniden arama çalışması başlatıldı. Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'ndan 10 kişilik su altı timi, 4 metre derinlikteki ırmakta bugün arama çalışmalarına başladı. Yamula Barajı tarafından sunun kesilmesiyle ırmaktaki su seviyesi düşürüldü. Arama çalışmalarını kayıp Ebubekir Çelebi'nin eşi Elmas Çelebi, çocukları ve yakınları da jandarmanın arama çalışmalarını meraklı gözlerle takip ediyor. Su altı ekibinin ikinci bir emre kadar arama çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal da bölgeye gelerek çalışmaları bir süre takip etti. Ebubekir Çelebi'nin eşi Elmas, gazetecilere, "Irmak kıyılarında gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı. Arıyoruz bulamıyoruz. Hükümetin eli kolu var. Biz gelip burada bakıyoruz, elimizden bir şey gelmiyor. 7 çocuğum var. Ne okula gidebiliyorlar, ne işe gidebiliyorlar. Evli evine gidemiyor, köylü köyüne gidemiyor. 5 aydır sokaklardayız. 'Şurada gördük' diyorlar oraya bakmaya gidiyoruz. Elimden gelen bu, daha ne yapabilirim? Kimsem yok. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Gece kalkıp babalarını arıyorlar, telefon bekliyorlar. Ben 7 çocukla ne yapayım? Yardım eden kimsem yok, annem, babam, kardeşim yok. Ben öksüz yetimim, çocuklarım da yetim kaldı" diyerek ağladı.

Çelebi'nin kızı Selma ve oğlu Cüneyt de babalarının bulunması için yetkililerden yardım istedi. Teyzesinin kızı Aliye Çelebi de kuzeninin bulunması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım istedi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Himmetdede Kayseri Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title