Haberler

13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Festival, yarın Tarsus St. Paulus Müzesi’nde düzenlenecek kapanış konseriyle sona erecek.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, yarın Tarsus St. Paulus Müzesi'nde Yair Delal, Cihat Aşkın ve Erez Mounk konseriyle tamamlanacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 24 Mayıs'ta başlaması planlanan festival Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle gecikmeli olarak 30 Mayıs'ta sanatseverlerle buluştu. Festival programında yer alan Prof. Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği ve I Musici Di Roma konserleri iptal edilirken, tüm etkinlikler Soma'da hayatını kaybedenlere adandı, konserler öncesinde saygı duruşundu bulunuldu.

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen beste yarışmasını Melis Öztoprak "Atlas" rumuzlu eseriyle kazanırken, festival Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın İngiliz keman virtüözü Charlie Siem ile verdiği konserle açıldı.

Bülent Ortaçgil'in Kanlıdivane Antik Kenti'nde verdiği konserlerle devam eden etkinliklerde Prof. Nevit Kodallı "Yükselen Yıldızlar Akşamı" konseri de sahnelendi. Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun farklı mekanlarda gösteri sunduğu Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde Norveçli gitarist Christina Sandsengen de sahne aldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ABD'li soprano Angel Joy Blue ile konser verdiği festival etkinliklerinde dün de Gülsin Onay piyano resitali sundu.

İspanyol sanatçı Buika'nın rahatsızlığı nedeniyle bugüne ertelenen konseriyle devam edecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, yarın saat 20.00'da Tarsus St. Paulus Müzesi'nde Yair Delal, Cihat Aşkın ve Erez Mounk'un kapanış konseriyle sona erecek. - Mersin

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tarsus Mersin Soma Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title