Haberler

13 Kuruşluk Zam Talebi İçin Grev Yapacaklar

Güncelleme:

Bangkok'taki özel otobüs operatörleri bakanlığı otobüs seferlerini durdurmakla tehdit ediyor.

Tayland'daki özel halk otobüsleri 8 baht (53 kuruş) olan otobüs biletlerinin 10 baht (66 kuruş) olması için ulaştırma bakanlığından onay bekliyorlar ama gelecek gibi görünmeyen onay sebebiyle başkent Bangkok'taki özel otobüs operatörleri bakanlığı otobüs seferlerini durdurmakla tehdit ediyor.

Özel otobüs operatörleri derneği başkanı Patrawadee Klomcharoon ulaştırma bakanlığı müsteşar yardımcısı Pongchai Kasemthaweesak'a 2 baht'lık (13 kuruşluk) zam için talep mektubu yolladı.

Tayland'da 2008 yılından beri otobüs tarifeleri hiç değiştirilmedi ancak akaryakıt fiyatları arttı. Otobüs operatörleri de artık bu yükü kaldıramayacak hale geldi. Bu durumunda farkında olan Kasemthaweesak mektubu ulaştırma bakanı Prajin Juntong'a ileteceğini belirtti. Ocak ayı ortalarına kadar bakanlığa süre veren özel otobüs işletmecileri, eğer istekleri karşılanmazsa yada olumsuz cevap verilirse, Ocak ayında grev yapıp tüm otobüs seferlerini durduracaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayland Bangkok Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title