Haberler

13 Kişinin Öldüğü Kazada Sürücünün Kan Örneği Adli Tıp'a Gönderildi

Murat ARISOY- Mesut MADANAFYONKARAHİSAR, BURDUR, (DHA) - ISPARTA'nın Gölbaşı Mevkii'nde kontrolden çıkarak şarampole devrilen otobüste yaşamlarını yitiren Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın 13 üyesinden 9'u da bugün toprağa verildi.

Murat ARISOY- Mesut MADANAFYONKARAHİSAR, BURDUR, (DHA) - ISPARTA'nın Gölbaşı Mevkii'nde kontrolden çıkarak şarampole devrilen otobüste yaşamlarını yitiren Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın 13 üyesinden 9'u da bugün toprağa verildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, sürücü Sinan Doğraylı'nın şeker hastası olabileceği yönündeki açıklamasına tepki gösteren ailesi, bunun doğru olmadığını söyledi. Olayı soruşturan savcılık, sürücünün kan örneğinin alınarak Adli Tıp'a gönderildiğini açıkladı.

Afyonkarahisar'daki berberleri günübirlik tur için Antalya'ya götüren otobüs, dün sabah saat 05.00 sıralarında Isparta'nın Gölbaşı Mevkii'nde kontrolden çıkarak şarampole devrilmiş, sürücü Sinan Doğraylı'nın uyuduğu ileri sürülen kazada 13 kişi ölmüş, 33 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar Burdur, Isparta ve Antalya'daki hastanelerde tedaviye alınmıştı.

Kazada hayatını kaybeden berberlerden Fehmi Şentürk ile İbrahim Çankır'ın cenazeleri bugün öğle vakti İmaret Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla uğurlandı. Mehmet Şatır'ın cenazesi kent merkezindeki Ertuğrulgazi Camisi'nde, Gökhan Can ve Ahmet Öksüm'ün cenazeleri Sülün Beldesi'nde, Hidayet Cönk'ün cenazesi Sülümenli Beldesi'nde, Samet Taşpınar'ın cenazesi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, Turan Karatepe'nin cenazesi ise Bozhüyük Beldesi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kazada yaşamını yitiren Suat Esen, Benan Mardin, Erkan Tan ve Akın Balkan'ın cenazeleri ise dün toprağa verildi.

ŞEKER HASTASI AÇIKLAMASINA TEPKİ

Otobüs şoförü Sinan Doğraylı'nın cenazesi ise Afyonkarahisar Mısri Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye katılan yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Isparta'daki hastaları ziyareti sırasında şoförün şeker hastası olabileceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Otobüs şoförü Doğraylı'nın şeker hastası olmadığını savunan yakınları, Doğraylı'nın herhangi bir hastalığı olmadığını ve 10 yıldır aynı şirkette çalıştığını aktardı.

Diğer yandan, şoför Doğraylı'nın 1 Kasım 2013 tarihinde yüksek tansiyon şikayetiyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurduğu ve o tarihte kendisine yüksek tansiyonla ilgili ilaçlar yazıldığı belirtildi. Tur otobüsü şoförlerinin alması zorunlu olan K2 belgesi için geçen yıl özel bir hastaneden sağlık raporu alan sürücü Doğraylı'nın bu raporda da şeker hastalığıyla ilgili bir tespitin bulunmadığı kaydedildi.

ŞOFÖRDEN KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Kazayla ilgili soruşturmayı Bucak Cumhuriyet Savcısı Halil Kaçar'ın yürüttüğü, dosyanın hazırlık aşamasında olduğu belirtildi. Bucak Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Temir ise kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktarırken, kazada ölenlerin otopsilerinin Bucak'ta yapıldığını, otobüs şoföründen kan örneği alınarak incelenmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini bildirdi.

BERBERLER ÇARŞISI'NDA YAS

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın 13 üyesinin Antalya gezisinde meydana gelen kazada hayatını kaybetmesinin ardından Berberler Çarşısı'nda 1 günlük yas ilan edildi. Bankalar Caddesi üzerinde bulunan Berberler Çarşısı'nın girişine 'Cenazelerden dolayı kapalıyız' yazısı, Türk Bayrağı ile siyah bir flama asıldı. Çarşıda ayakkabı boyacılığı yapan Lütfi Arpacı, kazanın ardından büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, 13 arkadaşımız hayatını kaybetti. Ailelerin acılarını paylaşmak için Berberler Çarşısı'nda dükkanlar 1 gün boyunca açılmayacak. Biz de sandıklarımızı açmayacağız dedi.

KAZADAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAF

Diğer yandan, kazada yaşamını yitiren Gökhan Can'ın, kazadan yaklaşık 15 dakika önce çekilmiş bir fotoğrafı Facebook hesabı üzerinden paylaştığı ortaya çıtı. Kaza sırasında arkadaki diğer otobüste yolculuk yapan Suat Uygur, O fotoğrafın çekilmesinden 15 dakika sonra kaza oldu. Onlar öndeki araçtaydı. Allah rahmet eylesin diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta Antalya Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title