Haberler

13. Kapadokya Yemek Festivali

Nevşehir'in Göreme beldesindeki festivalde, yemek yarışmaları düzenlendi, aşçılar şekil verdikleri bal kabağı ve karpuzları sergiledi.

Nevşehir'in Göreme beldesinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin işbirliğiyle "Kapadokya Yemek Festivali" düzenlendi.

Vali Mehmet Ceylan, Göreme Ortaokulu bahçesindeki Festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Göreme'nin Kapadokya'nın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Turizm merkezleri için en önemli konulardan birinin yöre mutfağı olduğuna dikkati çeken Ceylan, "Sırf yöresel yemekleri tatmak için çeşitli ülkelerden gelen turistler var. Bu açıdan Kapadokya bölgesinin yemek kültürünü yaşatmak ve geleneksel lezzetleri gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen bu tür etkinlikler çok önemli" diye konuştu.

Türkiye Aşçılık Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz de yemeklerin tanıtılmasının ülke ekonomisine katkısının göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.

Yeni yetişen aşçılara seslenen Açıköz, "Kendi öz mutfağımızı öğrenmeden, gidiyoruz dünyanın çeşitli mutfaklarını öğreniyoruz. Bilgi tabi ki öğrenilecek ancak öncelikle kendi değerlerimizi tanımamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise amaçlarının bölge kültürünün tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Cingil, "Bilindiği üzere bölgemizde unutulan yemeklerin, tatların gün yüzüne çıkartılması amacıyla yapılan bu festivalin 13'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu festivalle bölgemizin yemek kültürünü sadece yurt içinde değil yurt dışında da tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, çorba, ana yemek ve tatlı kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda katılımcılar, ürünlerini jüri üyelerinin beğenisine sundu.

Federasyona üye aşçılar farklı şekiller verdikleri bal kabağı ve karpuzları sergiledi.

Yarışmalarda dereceye girenlere çeyrek altın hediye edildi.

Etkinlikler kapsamında, akşam sanatçı Uğur Işılak, Göreme Açık Hava Müzesi otoparkında konser verecek. - Nevşehir

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Nevşehir Türkiye Göreme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title