Haberler

13. Boston Türk Film Festivali

Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Reis Çelik'e, 13. Boston Türk Film Festivali'nde "Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü" verildi.

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen 13. Boston Türk Film Festivali devam ediyor. Festival kapsamında, Çelik'in "İnadına Film Çekmek" adlı filminin Kuzey Amerika'daki ilk gösterimi yapıldı. Geçen eylül ayında vefat eden usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in rol aldığı film, aynı zamanda onun anısına gösterildi.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde gösterilen film, seyircilerin büyük beğenisini kazanırken, yönetmen Çelik de gösterim sonrası seyircilerle buluşarak, sorularını yanıtladı.

Söyleşiden sonra Çelik'e, Türk sinemasına katkılarından dolayısıyla törenle "Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü" takdim edildi.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, ödüle layık görülmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, İnadına Film Çekmek'in Amerika'daki ilk gösteriminin Boston'da yapılmasından da ayrıca gururlandığını ifade etti.

Filmlerine, binlerce yıldır nice medeniyeti barındırmış Anadolu, Mısır, Ortadoğu üçgeninin kadim ve zengin topraklarında yaşayan kültürlerin esin verdiğini belirten Reis Çelik, Kurtiz'in de bu toprakların kültürünü en iyi yansıtanlardan olduğunu vurguladı.

Ödül töreninde konuşan Festival Direktörü Erkut Gömülü de Türk yönetmenlerinin başarılarının çağdaş Türkiye'nin ve sinemasının tanıtımına çok önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.  Gömülü, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Boston Türk Film Festivali ile çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini Amerikalı sinemaseverlere tanıtmaktan ve paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Boston'da yaşayan film eleştirmeni Matt Hanson da Çelik hakkındaki yazısında, filmin yönetmenin yaratıcılığının ne denli güçlü olduğunu gösterdiğini yazdı. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Tuncel Kurtiz Reis Çelik Boston Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title