Haberler

13. Bayim Olur Musun Fuarı Kapılarını Açtı

Türkiye’de küçük de olsa bir sermayesi bulunan ancak hangi alana yatırım yapacağına karar veremeyen girişimci adaylarının “fırsat kapısı” olarak gördüğü ’Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’ İstanbul’da açıldı.

Türkiye'de küçük de olsa bir sermayesi bulunan ancak hangi alana yatırım yapacağına karar veremeyen girişimci adaylarının "fırsat kapısı" olarak gördüğü 'Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı' İstanbul'da açıldı.

15-18 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan ve bu yıl 13'üncü kez kapılarını açan fuara ulusal ve uluslararası ölçekte yaklaşık 350 firma katılıyor. Türk markalarının uluslararası arenada boy gösterebilmesine aracılık yapan çok sayıda yabancı yatırımcının da yer aldığı fuarın açılışına Malezya Ticaret Bakanı Hamzah Bın Zaınudın da katıldı. Malezya Franchise Derneği de fuara Malezya kökenli 15 markayla iştirak ediyor. 22 bin metrekare alanda gerçekleşen fuar, franchise sektörünün her geçen yıl ne kadar geliştiğinin de bir göstergesi kabul ediliyor.

"MALEZYA GİRİŞİMCİLERİNE DESTEK SAĞLIYOR"

Fuarın açılışına Malezya Ticaret Bakanı Hamzah Bın Zaınudın'in yan sıra Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Guy GRAS ve diğer yetkililer katıldı. Açılışta konuşan Malezya Ticaret Bakanı Hamzah Bın Zaınudın, fuarın etkinlik yerel ve yabancı franchisinglerin yanı sıra franchising almak isteyen ve gelecek vadeden girişimciler için harika bir platform sunduğunu söyledi. Zaınudın, girişimcilik sektörünün Malezya için büyük önem taşıdığını söyledi: "Malezya hükümeti girişimciliğin geliştirilmesinin, bütün iş kollarında istihdam olanakları sağlayabilmede ana unsur olarak kalmasını garanti altına almak için çalışıyor. Malezya, mevcut ve muhtemel girişimcilere, iş dünyasında başarılı olabilmek için gerekli olan bilgi, beceri ve ekonomik yetenekleri içeren doğru türden desteği sağladı".

"FRANCHİSİNG İŞ DÜNYASINA ATILMANIN EN HIZLI YOLU"

Zaınudın, genelde franchise paketlerinin yüksek bir sermayeye ihtiyaç duyduğuna yönelik yanlış bir izlenim olduğunu belirtti: "Bazı ülkelerdeki toplumların çoğu halen franchise sektörünün yaşayabilirliği konusunda şüpheci tutum takınıyorlar. Ancak ben, franchising sisteminin iş dünyasına atılabilmenin en hızlı yolu olduğunu düşünüyorum. Toplum ve tüketiciler markayı ve söz konusu markanın itibarını bildikleri için bu sektör, konvansiyonel iş kollarından daha az risk teşkil ediyor" dedi.

"TÜRKİYE FRANCHİSİNG HACMİ 2016'DA 50 MİLYAR DOLAR OLACAK"

Uluslararası Franchising Derneği (UFRAD) Genel Başkanı ve Avrupa Franchise Federasyonu (EFF) Başkan Yardımcısı da olan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, fuarın bu konseptte düzenlenen fuarlar arasında dünyada ilk beşte yer aldığını söyledi. Aydın, Türkiye'nin franchising sektöründe 43 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunun altını çizen Aydın, 2016 yılında ise bu rakamın 50 milyar dolara ulaşacağını da ekledi. Dünyayla birlikte markaların da küreselleştiğini belirten Aydın, "Eğer kendi imkanlarımızla bir marka yaratamıyorsak ulusal ve uluslar arası platformlarda kendisini kanıtlamış ekonomik güce sahip olmuş bir markayla iş birliği yaparak onun ekonomik ve sosyal gücünü, tanıtım gücünü arkamıza alarak hizmeti farklı mekanlara hep birlikte taşıma şansına sahip oluyoruz. Franchising sektörü bu anlamda ciddi şekilde yatırım imkanı sunmaktadır" diye konuştu.

"İKİ KARDEŞ ÜLKE OLARAK TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ"

13. Bayim Olur Musun fuarı onur konuğu Malezya Ticaret Bakanı Hamzah Bin Zainuddin, fuar öncesi İstanbul Aydın Üniversitesi'ni ziyaret etti. Hamzah Bin Zainuddin, ülkesinin fuar için hazırlık süreci ve fuara katılımdaki hedeflerini aktardı: "Ülkemiz ekonomisini yükseltmek istiyoruz. Bunu yapmak için de özellikle Türkiye gibi diğer ülkelerden öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin perakende sektörünün çok kuvvetli olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple buradaki fuara yalnızca kendi ürünlerimizi tanıtmak için değil aynı zamanda Türkiye'deki işadamlarından da öğrenmek amacıyla bir ekip gönderdik".

İstanbul Aydın Üniversitesi'ne ziyaretinin sebebini de dile getiren Malezyalı bakan, "Bakanlığımızla birlikte biz de ticaret ve tüketimcilik üzerine başka bir üniversite kurmaya çalışıyoruz. Özellikle iyi ilişkileri olan iki Müslüman ve kardeş ülke olarak birbirimizden öğrenecek ve birbirimizle tecrübelerimizi paylaşacağız. Aynı zamanda yalnızca Türkiye ve bilindik ülkeler değil Malezya gibi diğer Müslüman ülkelerin de birlikte çalışmasının bütün dünyaya Müslümanların konumunu daha da iyi göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.

SEKTÖRLERİN BAŞARILI İSİMLERİ KONFERANS VERECEK

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, fuara katılan markaların kendi hizmetlerini ziyaretçilere sunduğunu belirtti. Dr. Mustafa Aydın, ayrıca markaların bir araya gelerek kendi sektörlerindeki gelişmeleri birbirlerine aktaracaklarını da sözlerine ekledi. Dr. Aydın, "Fuarla iş zamanlı olarak da seminer ve konferanslar ve paneller düzenlenecek. Paralel bölümlerde yapılacak bu konferanslarda sektörlerin başarılı isimleri dünyadaki yeni ticari kurallarını, yeni yaklaşımları ve ziyaretçilerle, marka sahipleriyle paylaşacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Aydın Malezya Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title