Haberler

1299 Osmanlı'nın Kuruluş Ruhu' Konferansı Yoğun İlgi Gördü

Yeşilyurt Belediyesi ile AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen ve Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in katılımıyla düzenlenen 1299 Osmanlı'nın Kuruluş Ruhu konulu konferansa Malatyalılar büyük ilgi gösterdi.

Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konferansa AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Abdulkerim Buğra Şimşek, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı 6. Bölge Sorumlusu Muhammed İkbal Seyda, AK Parti İl Başkan Vekili Mahmut Öner Özer ve Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Mehmet Güner, Haydar Şahin ve Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları, Arapkir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Yalçınkaya, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç, partililer, gençler, STK Temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinden sonra konferansın açış konuşmasını yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i Malatya'da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti. Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Osmanlı'nın kuruluşunun kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Şahin, "Osmanlı İmparatorluğu'nun ruhunu ve anlayışını çok iyi öğrenmemiz gerekiyor. Osmanlı'nın bir medeniyet olduğunu, üç kıtada hüküm sürdüğünü, bu kıtalara adaleti ve özgürlüğü götürdüğünü bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

AK Parti İl Başkan Vekili Mahmut Öner Özer ise asıl önemli olanın asrı saadet olduğunu söyledi. Özer, "Asrı saadeti yaşamaya gayret eden bize ölçü olan bir Osmanlı ruhu vardır. Allah'a şükürler olsun ki Osmanlı ruhunu yaşamaya gayret eden devlet idarecilerimiz var. Rabbim başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vatan ve millet için gayret eden devlet idarecilerimize sağlık ve afiyet versin" şeklinde konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Abdulkerim Buğra Şimşek ise böylesine anlamlı bir organizasyonu tertip eden Yeşilyurt Belediyesi ve AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanlığına teşekkür etti. Şimşek, "Medeniyet davası güden bir partinin gençlik kolları olarak tarihi programları önemsiyoruz. Bizler kökleri çok sağlam kadim bir medeniyete dayanan milletin gençliğiyiz. Gençler olarak tarihimizi yüksek yapımlı Hollywood filmlerinden ya da reyting kaygılı Türk filmlerinden değil doğru zamanda, doğru yerde doğru kişilerden anlamamız, bilmemiz ve idrak etmemiz gerekmektedir. Bu işin üstadı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'den tarihi öğreneceğiz. Bugünü anlayabilmek ve yarını işaret etmek için hocamızın anlatacakları kıymetlidir, hikaye dinler gibi değil bugünü anlayarak geleceği düşünerek dinlememiz lazım" ifadelerini kullandı.

Osmanlı İmparatorluğu üzerine çeşitli araştırmalar yapan ve yazdığı kitaplarla büyük bir hayran kitlesine sahip olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, iki saate yakın süren konferansında Osmanlı İmparatorluğu'nun üç kıtaya nasıl hükmettiğini, yönetim, adalet, özgürlük anlayışını ve günümüz dünyasına bıraktığı miraslara kadar birçok konudaki düşüncelerini Malatyalılarla paylaştı. Prof. Dr. Şimşirgil, konferansın sonunda gelen sorulara da yanıt verdi. Konferansın bitiminde AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Abdulkerim Buğra Şimşek ile Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Şimşirgil'e günün anısına kayısı paketi takdim etti. AK Parti İl Başkan Vekili Mahmut Öner Özer, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Abdulkerim Buğra Şimşek'e, İl Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ise AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı 6. Bölge Sorumlusu Muhammed İkbal Seyda'ya kayısı paketi takdim etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Şimşirgil Yeşilyurt AK Parti Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title