Haberler

    120 Gb Ssd ile 1tb Sabit Disk Wd Black 2′de Birleşti

    Western Digital, notebook’lar için dünyanın ilk 2.5 inç’lik SSD’li sabit diskini duyurdu. 120 GB SSD ile 1 TB sabit diski ...

    Western Digital, notebook'lar için dünyanın ilk 2.5 inç'lik SSD'li sabit diskini duyurdu. 120 GB SSD ile 1 TB sabit diski bir arada sunan yeni ürün Aralık sonunda Türkiye'de olacak.

    Western Digital (WD)'nin yüksek performanslı (ve bir hayli pahalı) disk aliesi olan Black serisi evrim geçirdi, SSD teknolojisine geçti. WD Black 2 adlı yeni sabit disk, içinde hem 120 GB'lık bir SSD hem de 1 TB'lık WD Black disk barındırıyor. Böylece tüketicilere toplam 1.120 GB'lık bir disk sunuluyor ama karşılışında da Türkiye fiyatı olarak 1.040 TL isteniyor. Windows XP'den, Windows 8'e ve Linux türevlerine kadar desteklenen bu yeni disk, bilgisayar tarafından SSD kısmı ve sabit disk kısmı 2 ayrı disk olarak görülüyor. WD Black 2'nin bilgisayara, yani laptopa takılması için ayrıca bir aparat geremkiyor.

    WD Black 2'de ayrıca bir de web anahtarı hediye ediliyor. Bu anahtar sayesinde Western Digital'den özel bir program download ederek, hali hazırdaki diskinizi de Dual Drive formatına dönüştürmeniz mümkün. USB 3.0 destekli olan bu USB anahtar için USB 3.0'ı olmayan sistemler de düşünülmüş ve Western Digital Black 2 paketine Sata'dan USB 3.0'a dönüştürücü de dahil edilmiş.

    2.5 inç'lik form faktörüyle laptoplara Ultrabook disk performansı rahatlığı vaadeden WD Black 2'yi ayrıca satın alabileceğiniz bir aparat ile desktop sisteminize de takabilmeniz mümkün.

    Kaynak: PcExtra.com.tr / Teknoloji

    Western Digital Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title