Haberler

12 Yaşındaki Kız IQ Testinde Rekor Kırdı

Güncelleme:

İngiltere'de 12 yaşındaki Lydia Sebastian, IQ testinde 162 tam puan alarak Einstein'ı geçti. Sebastian, test için "Bana kolay geldi." dedi.

Ağustos ayında İngiltere'nin Essex bölgesinde yaşayan 12 yaşındaki Nicole Barr'ın IQ testinde en yüksek skor olan 162 puanı almasının ardından, yine Essex'te yaşayan 12 yaşındaki Lydia Sebastian aynı testten 162 puan aldı.

EINSTEIN'I GEÇTİ

Albert Einstein ve Stephen Hawking gibi yakın tarihin en zeki kişilerinden daha fazla puan alan Sebastian, böylece dünyanın en büyük zeki insanlar topluluğu Mensa'nın "Cattell 3B" testine girenler arasında en yüksek puanı tutturan yüzde 1'lik dilime girdi.

"BANA KOLAY GELDİ"

Bu yıl yaz tatili boyunca anne ve babasına teste girmek istediğini söylediğini anlatan Sebastian, "Önce heyecanlandım ama başladıktan hemen sonra tahmin ettiğimden daha kolay olduğunu anlayıp rahatladım. Yapabileceğimin en iyisini yaptım." dedi. Ortalama insan zekası Mensa'nın IQ testinde 100 puan civarında. IQ testinden 150'nin üstünde puan alanlar ise süper-deha olarak tanımlanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Albert Einstein Stephen Hawking Essex Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (75)

TÜRKİYEDE OLSA HAFIZ YAPARLAR HEMEN:

TÜRKİYE OLSA HEMEN HAFIZ YAPARLAR DÜNYAYA HİÇ Bİ FAYDASI OLMADAN GÖÇÜP GİDER

8
25
yanıtYanıtla
Cevap:

Hafiz olur en azindan hic bisey olmasa bile ahiretine faydasi olur. Prof olup cehennemde yanmaktan iyidir en azindan. Fakat hem hafiz hemde prof ve uzeri varsa olsa daha iyi olmazmi. Hafizligi asagilamanin sana zarari olur kendini asagilamis olursun. Ve zaten bu yorumunla oyle oldu. Vesselam

yanıt0
yanıt3
(ASİ GENÇ).Mobil-IOS:

Her iktidar değiştiğinde okullara bir el atıyorlar çocukların seviyesi mi kaldı ki adamlarda eğitim sistemi var bizim okullar Turşu bile olmaz yazık bu sisteme

26
3
yanıtYanıtla
ortadirek:

O kolay sıkıysa ygs lys kpss yi gecsinde gorelim zekasini

24
4
yanıtYanıtla
İLERZEKKEN GERZEK OLDUM:

Ben de çoçukken deha gibiymişim yani ilerzekmişim ama ne zaman ygs, lys, bilgisi girince beynime beni gerzek ettiler.

yanıt0
yanıt0
Akıl:

Imam ın yönettiği ülkede eğitimsiz kitlenin sesi daha gür çıkıyor. .eğitimli insanları ezdiriyor akp bu egitimsiz kitleye

10
17
yanıtYanıtla
Filozoff:

Aboo şimdi yandık Albert Einstein atomu parçaladı şimdi bu kız dünyayı 2 ye böler

24
2
yanıtYanıtla
dara:

İngilizler Daha '' Türk Gücünün Zekâsını '' Görmemiş . . . . . . . . . . . . . . . )))

15
6
yanıtYanıtla
ahmet:

vakkas sende zeka olsaydı tl 0 dolar 3 demezdin çünkü 0`ın yanında ister 100 olsun ister 10000 olsun aynı şey . 0 yerine 1 yazacaktın ama sende zeka yok

yanıt1
yanıt0
hımm:

o kızın en zeki oldugunu kanıtlamanız için dnyadaki tüm insanların zekasını ölçmeniz lazım saçma bi haber bence

17
4
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title