Haberler

12 Yaşındaki Ebru Yalçın Adına Halk Kütüphanesi Açıldı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde kitap hırsızlığı iddiası üzerine intihar ettiği ileri sürülen 12 yaşındaki Ebru Yalçın adına halk kütüphanesi açıldı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kitap hırsızlığı iddiası üzerine intihar ettiği ileri sürülen 12 yaşındaki Ebru Yalçın adına halk kütüphanesi açıldı.

Diyadin Belediye Başkanı Hezal Aras, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, sivil toplum kuruluşları, ilçe örgütü ve vatandaşların katılımıyla kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Aras, "Hepinizin de yakından takip ettiği gibi bundan yaklaşık bir ay öncesinde sadece iki hikaye kitabı çaldığı iddiasıyla üzerine gidilen, aşağılanan, horlanan küçük kızımız yaşamına son vermiştir. Biz de belediye kurumu olarak yaşanan bu acı olaya verilecek en güzel cevabın, onun adına açılacak bir kütüphane olacağına karar verdik, bu nedenle belediye eş başkanları, DBP ve AK Parti belediye meclis üyeleri olarak çok hızlı bir şekilde çalışmaları başlattık. Şu an açılışı gerçekleştireceğiz. Ona Allah'tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle acı olayların gerçekleşmemesi dileğiyle" dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Buraya gelirken sevgili Ebru'yu düşünerek geldim. Ebru ne yapmış? İki tane kitap aldığı iddia ediliyor. Ey öğretmenler, ey bizi kameraya alanlar, ey bizim hakkımızda dava açanlar, savcılar, yargıçlar ağzımızı açtığımızda bizimle ilgili bu kadar fırtına koparanlar, Ebru'nun ölümüne neden olanları alıp sorgulayıp yargıladınız mı? Yok. Şimdi burada Ebru'nun adına bir kütüphane açılıyor. Burada eş başkanlarıma teşekkür ediyorum. Çok önemli anlamlı bir noktada bir duruş sergilediniz. Tekrar bütün halk adına size teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Diyadin Belediye Başkanı Hezal Aras, yaşamını yitiren Ebru Yalçının annesi Ayşe Yalçın babası Hüdeyda Yalçın ve Diyadin Belediye Eş Başkanı Xezal Aras açılış kurdelesini keserek kütüphaneyi gezdiler. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ebru Yalçın Ayşe Yalçın Diyadin Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title