Haberler

12 Yaşında Evlendirilen Siirtli S.A.'nın İbretlik Hikayesi

Güncelleme:

8 yaşında nişanlanan 12 yaşında zorla gelin edilen 34 yaşındaki Siirtli S.A. "Kocam oyuncak almayınca ağlardım" dedi.

8 yaşında nişanlanan 12'sinde 'evlendirilen', 18 yaşında evli adama kuma olarak verilen ve doğurduğu 5 çocuğu kocasının resmi eşinin nüfusuna geçirilince kaçtığı İstanbul'da hukuk mücadelesi başlatan 34 yaşındaki Siirtli S.A. "Kocam oyuncak almayınca ağlardım" dedi.

Nurettin Kurt'un Hürriyet'teki haberine göre, küçük yaşına rağmen evlenmemek için ayrı bir mücadele veren talihsiz kadın, "Evlenmemek için dağa kaçacaktım, kardeşlerimi düşündüm, benim gibi bu nedenden dolayı dağa çıkan arkadaşlarım var" dedi. 16 yıl kuma olarak yaşayan ve şiddete maruz kalan kadın hikâyesini şöyle paylaştı:

"8 YAŞINDA NİŞANLADILAR"

"Biz 6 kardeştik. Ben okumak istiyordum. Babam vefat ettikten sonra annem yeniden evlendi. Ablamı istemeye geldiler, kabul etmedi. Başlık parası olarak iki bilezik aldıkları için adamla beni 8 yaşındayken nişanladılar. Yaşım küçüktü ama bilinçliydim, sırf nişanı atsınlar diye kendime erkek arkadaş bile edinmiştim, ama atmadılar."

"13'ÜNDE EVDE KALDIM"

"12 yaşında annem ve kardeşlerimin baskısıyla kocamın evine götürmek istediler. Gitmemek için amcamlara kaçtım, 'Annen bilir' dediler, dayımlara kaçtım anneme teslim ettiler. 13 yaşında geldiğimde evde kaldığımı söyleyerek kocamın evine götürdüler."

"3 İMAMA DA HAYIR DEDİM"

"Dini nikâh kıymak için imam getirdiler. İmam sorduğunda 'kabul etmiyorum' dedim. Beni o yaşta diri diri mezara gömdüler. Düğün evinde herkes oyun oynuyor, zılgıt çekiyor, ben sürekli ağlıyordum. Üç ayrı imam değişti. Üçüne de aynı şeyi söyledim. İmamı, şikâyetçi olmakla tehdit ettim. Sonunda annem, 'Bana vekâlet ver, nikâh kıyalım, sabah birlikte kocanı da alır bizim eve döneriz orada yaşarsınız' diye söz verdi, benim adıma annem 'Evet' dedi."

"KOCAM BANA TECAVÜZ ETTİ"

"Ben sabah elbiselerimi topladım, ancak annem beni orada bırakıp gitti. İlk gece korkusundan kriz geçirdim ama kocam bana resmen tecavüz etti. Bilinçli olsam da küçüktüm, daha çocuktum. Kocam istediğim oyuncağı almayınca ağlardım. Nikâhtan bir ay sonra fırsatını bulup evden kaçtım, akrabalarıma sığındım, ama beni aileme teslim ettiler."

"BİLEZİKLERİ GERİ VERDİK"

"Kocam benden boşanmadan yeniden evlendiği halde benim boşanabilmem için başlık parası olarak verdikleri iki bileziği geri istediler. Bilezikleri gönderdim ve boşandık. Ailemin yanında 18 yaşına kadar kaldım. Sonra evli olan yeni kocama kuma olarak verildim. Yine iki bilezik karşılığında. Kabul etmek zorunda kaldım. Evlenip ayrıldığım için herkes bir farklı davranıyor oralarda."

"ÇOCUKLARIMI VERİN"

"Kuma olarak gittiğim bu evlilikten 5 çocuğum oldu. Kocam çocukları resmi nikâhlı karısının nüfusuna geçirdi. Bana şiddet uyguluyordu. Son olarak çocukların gözü önünde beni kemerle dövdü, çenem yarıldı ve hastanede dikiş atıldı. Ondan sonra da kaçmaya karar verdim. Ben sadece çocuklarımı yanıma alıp büyütmek istiyorum, başka bir şey istemiyorum."

AVUKAT: VELAYET ANNEDEDİR

Avukat Sedef Ünal, çocukları, S.A.'nın nüfusuna geçirdiklerini fakat buna rağmen babanın çocukları vermediğini anlattı. İstanbul'daki mahkemenin de yetkisizlik kararı verip kadını Siirt'e yönlendirdiğini, Siirt'te ise can güvenliğinin olmadığını vurguladı. Avukat Ünal, "Medeni Kanun'un 337. maddesi gereği evli olmayan anne baba söz konusu olduğu için velayet annededir" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nurettin Kurt Hürriyet İstanbul Siirt Güncel Haberler

500

Yorumlar (62)

cizreli:

Pakistan, mısır, yemen, afganistan kürtmü.? Kadına şiddet ve çocuk evlilikleri kürtlerden önce islam ülkelerinin eseridir.

18
128
yanıtYanıtla
cizreliirfan3439@hotmail.com:

Burada fikirlerin oylaması,yeşil kırmızıdan fazladır, yorumu yazdığım an, yayınlanması ile aynı anda 15 kırmızı oylandı, bu hergün oluyor, adam internet kafede 15bilgisayar ile aklınca hedef şaşırtıyor.

yanıt0
yanıt0
enesm-enes-b@hotmail.com:

cizreli tam bir şizofrensin elalemın işi yok 15 kişi senn ıcın kırmızya basacak :D tüm türkiyeden takıb eden onbınler var bu siiteyi kaldıki bu sitenn yöneticilerinde kürt de var !!!

yanıt0
yanıt0
paralı yorumcuya:

Ben düşüncemi yazdıktan sonra, sen 1 dakikada 15 kırmızı bassan ne olurki, ancak psikolojini düzeltir kendini kandırırsın, ama gerçekler değişmez.

4
68
yanıtYanıtla
ASİ DERSİMLİ:

MÜSLÜMAN ALEMİNDE OLUR BÖYLE ŞEYLER!!!

12
34
yanıtYanıtla
Vatandaşhalit_akgun90@hotmail.com:

Böyle bir durumu asla onaylamıyorum dinimizdede yeri yok nitekim imamlar nikahı kıymamış İslamın değil insanın kabahti ...Avrupa çok temiz sanki ordada 12-13 yaşında çocuklar hamile kalıyo açın okuyun haberleri ne diye İslama yükleniyosun...

yanıt0
yanıt0
niğdelifmavici@gmail.com:

dersimli ; sizin oralarda normal heralde böyle şeyler. doğru ya, dinime söven müslüman olsa...

yanıt0
yanıt0
kurtoglu:

tipik turkiye ve musluman ulkelerde cok gorulen hikayeler

32
3
yanıtYanıtla
demokrat:

Koyunların demokrasi anlayışı budur işte.

18
15
yanıtYanıtla
İŞTE ÇAĞDAŞLIK !:

HALEN KÖYLERİN MARABASIYLA BİRLİKTE SATILDIĞI DEVİRDE KÖLELİK BİTTİ Mİ SANILIYOR ? MALESEF BAZI YERLERDE DEĞİL ORTAÇAĞ, İLKÇAĞ YAŞANIYOR GİBİ ?

26
3
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title