Haberler

12. Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali Başlıyor

Güncelleme:

BU HAFTASONU BALIKLAR IZGARAYA ÇIKIYOR

Balıkçılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla, her yıl balık sezonunun başlamasıyla, Fatih Belediyesi ve KUMDER (Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği)'nin işbirliğiyle düzenlenen ve bu yıl on ikincisi gerçekleştirilecek festiva, her yıl olduğu gibi yine Kumkapı Meydanı ve Galata Köprüsü üzerinde olacak.


İLK GÜN KUMKAPI'DA VATANDAŞLARA BALIK EKMEK DAĞITILACAK

Festival korteji, 24 Eylül Cumartesi günü saat 11.00'da Sultanahmet Meydanı'ndaki Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası önünden hareket ederek, İBB Bandosu eşliğinde Kumkapı Meydanı'na yürüyecek.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in açılış konuşmasıyla başlayacak program, Kumkapı Meydanı'na kurulacak ızgaralarda pişen balıkların ikramı ile devam edecek. Festival boyunca 8000 uskumru, 4000 palamut, 2500 istavrit tava, 3000 balık böreği, 4000 balık köftesi, 2000 porsiyon kalamar tava, 2500 porsiyon hamsi tava, 5000 midye tava konuklara ikram edilecek.

Ayrıca kurulacak stantlarda midye tava, balık köfte, kalamar , limonata ve şalgam suyu soğuk çay dağıtılacak. Sahne etkinlikleri, aktiviteler ve gösterilerle katılımcılar keyifli bir gün geçirecek.

İKİNCİ GÜN OLTAYLA BALIK TUTMA YARIŞMASI

"12.Tarihi Yarımada Balık Festivali" kapsamında 25 Eylül Pazar günü oltayla balık tutma yarışması yapılacak. Balıkçılar, saat 08.00'da Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'le birlikte oltalarını Yeni Galata Köprüsü'nden Haliç'in sularına sallayacak. 4 saat içinde en çok balığı tutan yarışmacılara ödülleri düzenlenecek törenle verilecek. Festival balık ekmek dağıtımıyla sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Demir Galata Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title