Haberler

12 Taksit" Mobilya Sektörünün Yüzünü Güldürdü

YAVUZ KARADUMAN - Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısını 9'dan 12 aya çıkarmasına ilişkin, "Bizim tüketicimizin en çok tercih ettiği ödeme şekli 12-15 taksit seçeneği. Bu nedenle zaten taksit sınırlamasının 9'a düşürülmesi nedeniyle sektörde sıkıntıya neden olmuştu ancak taksit sayısının 12'ye çıkarılması sektör için çok olumlu bir gelişme oldu" dedi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 9 ay olarak uygulanan kredi kartı ile yapılan eğitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşya harcamalarındaki taksit sayısı 12'ye yükseltilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Tüketicilerin en çok 12 taksit ile mobilya alışverişi yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Doğan, "Bizim tüketicimizin en çok tercih ettiği ödeme şekli 12-15 taksit seçeneği. Bu nedenle zaten taksit sınırlamasının 9'a düşürülmesi nedeniyle sektörde sıkıntıya neden olmuştu ancak taksit sayısının 12'ye çıkarılması sektör için çok olumlu bir gelişme oldu" diye konuştu.

Taksit esnetme kararının mobilya sektöründeki büyümeyi arttıracağını belirterek, şöyle devam etti:

"BDDK'nın mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısını 9'dan 12 aya çıkarmasına ilişkin bizden daha önce bu mevzuda rapor istemişlerdi, biz de bir ay önce raporu gönderdik.

Ondan sonra bu konunun üzerinde ciddi şekilde durduk. Şu anda dikkate alındığı ve uygulama hayata geçirildiği için çok mutluyuz. Sektör olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Taksit sayısının 12 aya çıkartılması ile sektör olarak yüzde 20 büyüme bekliyoruz.

"Kayıt dışılığı azaltır"

Doğan, kredi kartlarına taksit sınırlamasının artırılmasının, mobilya sektöründeki kayıt dışılığı azaltacağını ifade ederek, "Kredi kartlarına taksit sayısının 9'a düşürülmesi mobilya sektöründeki kayıt dışını 10 puan arttırmıştı. Yüzde 25 olan kayıt dışı, yüzde 35'lere çıktı. Senetli alışverişlerin ölçülememesi gibi bir durum söz konusu yani senetli alışveriş satanla alan arasında geçiyor. Kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılmasının en güzel yanı, kayıtdışı tekrar kayıt altına alınmış olacak. Kredi kartı kullanıldığında direkt sistemden geçiyor, yani resmileşmiş oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Esnaf da memnun

Tekirdağ'daki bir mobilya mağazasının muhasebe müdürü Mustafa Eren de kredi kartlarına taksit sayısının 12'ye çıkartılmasının güzel bir gelişme olduğunu belirterek, "Gerçekten 9 taksit mobilya sektörünü sıkıntıya uğratıyordu. On iki taksite çıkmasının satışlarımızı en az yüzde 20 arttıracağını düşünüyoruz. Bu gelişmeden biz de memnunuz" dedi.

Kararın tüketici açısından da sevindirici olduğunu aktaran Eren, "Dokuz taksit tüketicileri de zorluyordu. Tabii bu da bizim satışlarımızı etkiliyordu. On iki taksite çıktığı zaman bu bizim satışlarımızı olumlu yönde etkileyecek. Üretim artacaktır, üretimle beraber satışlar da artacaktır. Piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Doğan Mustafa Eren Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title