Haberler

12 Eylül Darbesiyle İlgili Suç Duyuruları

Yavuz Binbay ve Eşi Hülya Binbay, 12 Eylül 1980 Darbecileri Hakkında 'İnsanlığa Karşı Suç' İşledikleri İddiasıyla Hazırladıkları Şikayet Dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığına Verdi.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Şiddet ve Göç Mağdurları Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi'nin (SOHRAM) Kurucu Başkanı Mim Yavuz Binbay ve eşi Hülya Binbay, 12 Eylül 1980 darbecileri hakkında 'İnsanlığa karşı suç' işledikleri iddiasıyla hazırladıkları şikayet dilekçesini, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletmek üzere Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Binbay ailesi, avukatları Veysel Gültaş aracılığıyla 12 Eylül'de darbe yapan Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Kenan Evren, konsey üyeleri, görevli komutanlar, valiler ve savcılar hakkında, 'darbe yapmak, anayasayı değiştirmek, hükümeti yıkmak, sistemli bir şekilde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek, kasten yaralamak, işkence yapmak, eziyet etmek, hürriyetten yoksun bırakmak, cinsel saldırıda bulunmak' suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular.

Mim Yavuz Binbay, dilekçesinde, 12 Eylül darbesi döneminde kendisinin ve eşinin yaşadıklarını ayrıntılı bir şekilde anlattı. 12 Eylül günü itirazlarına rağmen 2 aylık çocuğunun evde yalnız bırakılarak eşiyle gözaltına alındığını kaydeden Binbay, gözaltında tutulduğu 38 gün boyunca sürekli işkenceye maruz kaldığını, yaşamı boyunca şiddet içeren illegal bir faaliyet içinde bulunmadığını ifade etti.

Binbay, cezaevinde de psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz kaldığını bunun etkilerini yıllarca yaşadığını söyledi.

(NAZ-AYT-MV-İU) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title