Haberler

12 Dev Adam'a Rakip Oldu

Finlandiya A Milli Basketbol Takımı hazırlık kampına davet edilen Türk asıllı oyuncu Anton Ozan Odabaşı, 2014 FIBA Dünya Kupası C Grubu'nda Türkiye ile rakip oldu.

Galatasaray Liv Hospital veda etti

2012-2013 yıllarında Fenerbahçe Ülker genç takımında oynayan Ozan Anton Odabaşı, Zeljko Obradovic'in göreve gelmesiyle sarı-lacivertli takımdan ayrılmıştı. Finlandiya'ya dönen Anton, birinci ligde yer alan Tapiolan Honka takımı ile anlaştı. 2,06 boyunda olan 1995 doğumlu Anton Ozan Odabaşı, önce Finlandiya U-20 takımana Seçildi. Çok başarılı bir sezon geçiren Türk asıllı basketçi 2014 FIBA Dünya Kupası öncesinde Finlandiya A Milli Basketbol Takımı hazırlık kampına davet edildi.

A Milli Basketbol Takımı'nda oynamayı çok isterdim

Türkiye'de ve A Milli Takım'da oynamayı çok istediğini belirten Anton, "Tekrar Türkiye'ye dönersem yine İstanbul takımlarında oynamak isterim" dedi.

Annesi Finlandiyalı, babası Türk olan Odabaşı, "Ne talihsizliktir ki ben oynamayı en çok istediğim milli takıma rakip oldum. Artık Finlandiya için ter dökeceğim. Türkiye'de kalmayı çok istememe rağmen ayrılmak zorunda kaldım. Kimseye kırgın değilim. Babamın istediği Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nda oynayamadım ama annemin istediği Finlandiya milli takımında oynayacağım. Bu bende biraz burukluk yaratsa da yapacak bir şey yok." diye konuştu

Yeni Mesut Özil'leri yaratacaklar

Baba Adnan Odabaşı ise Anton'un Türkiye'de kalmasını çok isterdim diyerek "Fenerbahçe Ülker genç takımında oynayan Ozan Anton Odabaşı, Zeljko Obradovic göreve gelince genç takımdan A takım seçmelerine çağırıldı. Obradovic, beğendim demesine rağmen 'A takıma alsam da yedek kalacak bu nedenle gitsin' dedi. Anton da eski takımına döndü ve çok başarılı bir sezon geçirdi. Önce U-20 ardından A Milli takıma çağırıldı. Aslında çok mutlu olduk ama benim asıl isteğim 12 Dev Adam için oynamasıydı. Hiçkimsenin ilgilenmemesine çok üzüldüm. Şimdiye kadar Türkiye milli takımından hiçbir teklif gelmedi, ne yazık ki yeni Mesut Özil'leri yaratacaklar." ifadelerini kullandı.

12 Dev Adam, 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerindeki Dünya Kupası grup maçlarında Finlandiya, ABD, Yeni Zelanda, Ukrayna, Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Finlandiya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title