Haberler

12. Altın Çınar Festivali

Çınarcık ilçesinde geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ancak son yıllarda çeşitli nedenlerle yapılmayan Altın Çınar Festivali bu yıl yeniden yapılacak.

Çınarcık ilçesinde geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ancak son yıllarda çeşitli nedenlerle yapılmayan Altın Çınar Festivali bu yıl yeniden yapılacak.

Yarın akşam başlayacak ve 17 Temmuz'a kadar sürecek festivalde Ferhat Göçer, Gökçe, Zakkum gibi ünlü isimler sahne alacak.

Bu yılki festival, 14 Temmuz'da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Aynı anda Çınarcık Limanı'ndan kalkan balıkçı tekneleri deniz yoluyla Cumhuriyet Meydanı önüne gelerek festivalin başlangıcını müjdeleyecek.

Bir erkek ve bir kız çocuğunun taşıdığı meşalelerle de festival ateşi yanmaya başlayacak. Festivalin ilk günü yurt dışından gelen halk oyunu ekipleri gösterilerle yapacak.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, dolu dolu bir program hazırladıklarını kaydetti.

4 gün boyunca Çınarcıklılara unutulmaz bir festival yaşatacaklarını belirten Kurt, festivalin geçtiğimiz yıllarda düzenlenmediğini belirten Kurt, "Biz göreve geldikten sonra bu festivalin yeniden hayat bulması için düğmeye bastık. Aslında geçtiğimiz sene düzenleyecektik ancak terör ve benzeri yaşanan acı olaylar nedeniyle festivalimizi iptal etmiştik. Tüm Çınarcıklıları ve Yalovalıları festivalimize bekliyorum." diye konuştu.

Festival kapsamında sünnet şenliği de yapılacak. Festivale Hababam Sınıfı'nın efsanevi oyuncuları da katılacak. Bunun yanı sıra geleneksel el sanatları, ebru, boynuz tasarım ve hat sanatlarının yer alacağı stantlar da festival boyunca açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ferhat Göçer Avni Kurt Çınarcık Gökçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title