Haberler

12-18 Mayıs 2014 Sosyal Güvenlik Haftası

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Sosyal Güvenlik Haftası” kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Sosyal Güvenlik Haftası" kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bünyesinde 2013 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ve 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan hedefler ve projeler hakkında bilgi veren Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, "Ülkemizde yaşayan Bağ-Kur, SSK ve emekli sandığını tek çatı altında birleştirerek vatandaşlarımıza hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu'nu paydaşlarına tanıtmak, Sosyal Güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini, toplumda Sosyal Güvenlik bilinci oluşmasını sağlamak amacıyla 12 - 18 Mayıs 2014 tarihlerini kapsayan haftayı Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktayız" dedi.

Antalya'nın 648 kilometrelik sahil şeridine sahip 2 milyon 158 bin 265 kişilik nüfusu ile en büyük illerinden biri olduğunu belirten Erol, "671 bin 538 sigortalımıza, 237 bin 451 emeklimize ve 64 bin158 işyerine, sağlık alanında ise Burdur ve Isparta illeriyle birlikte 1171 eczane, 195 optik kuruluş, 5 üniversite hastanesi ve 64 özel hastaneye 656 personelimiz ile hizmet vermekteyiz" dedi.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı olarak Muratpaşa, Alanya, Manavgat, Serik, Kumluca, Kaş, Elmalı, Korkuteli, Gazipaşa ve İlçelerinde Sosyal Güvenlik Merkezleri açıldığını, ilçelerde ve çevrelerinde yaşayan vatandaşların sosyal güvenlik işlemleri için il merkezine gelme zorunluluklarının ortadan kaldırıldığını belirten Erol şunları söyledi:

"Sağlık Hizmet Sunucularınca ibraz edilen fatura ve eki belgelerin bulunduğu arşivler düzenli hale getirilip, tüm kayıtlar bilgisayar sistemine işlenmiştir. Kayıtlara, tek tuşla ülkemizin her köşesinden ulaşılabilir hale gelmiş olup bu modelimiz ülkemizdeki tüm arşivlere örnek olmuştur. Hastaneler, eczane ve optik kuruluşları denetimlerine büyük önem verilmektedir. Ortez, protez, tıbbi demirbaş, hasta altbezi ve benzeri ödemeler 10 günün altına düşürülmüş ve SMS ile ödeme bilgisi kendilerine verilebilir hale gelmiştir. Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmeleri amacıyla sağlık hizmeti sunucularında Türkiye'de ilk defa gece denetimine geçilmiştir. Denetmenler servisine intikal eden denetim gerekçelerinin (muciplerin) belirli bir düzen ve standart içerisinde yürütülebilmesi ve zamanında sonuçlandırılmasının takip edilebilmesi amacıyla 'Mucip Otomasyonu' programı yapılarak uygulamaya konuldu. Aylık bağlama servislerinde iş ve işlemlerin kolayca izlenebildiği ve kontrol edilebildiği, aynı zamanda vatandaşa emeklilik işlemleri hakkında bilgi de verebilen 'Tahsis Otomasyon' programı yaptırılarak hizmete sunuldu."

RANDEVU SİSTEMİ

Vatandaşların, yoğun olarak işlem yapılan servislerde sıra beklemelerinin önüne geçilmesi amacı ile Türkiye'de ilk defa randevulu sistem hayata geçirildiğini de sözlerine ekleyen Erol, "İnternet üzerinden (www.antalyasgk.gov.tr) randevu alan vatandaşlarımız, işlem sırası beklemeden randevu saatlerinde iş ve işlemlerini ilgili servislerde gerçekleştirilmeye başlanmış olup randevu sisteminin geliştirilerek tüm servislerde uygulanması için çalışmalarımız tamamlanmıştır" dedi.

Elektronik rapor uygulamasına geçilmesinin ardından, elektronik ortamda yapılan iş göremezlik ve çalışamazlık bildirimlerin ardından, vatandaşlarımız rapor ödemelerinin yapılıp yapılmadığını www.antalyasgk.gov.tr adresinden online olarak takip edebilecekleri sistemin altyapısı hazırlanarak uygulamaya geçirildiğini de bildiren Erol, şunları kaydetti:

"Tahsis talep dilekçesi vermiş olan vatandaşlarımızın, taleplerinin hangi aşamada olduklarını www.antalyasgk.gov.tr adresinden takip edebilmeleri için hazırlıklar tamamlanmış olup kısa süre içinde uygulama hayata geçirilmiştir.İşveren dosyalarının bulundukları İlçe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine nakli gerçekleştirilerek işveren işlemlerinin tümünün bu Merkezlerde yapılması sağlanmıştır.Gelir ve aylık ödeme tutarları, muayene katkı payı, sigortalı toplam hizmet süresi, prim ödemeleri, gözlük cam ve çerçeve, fizik tedavi, diş tedavi, sağlık hak sahipliği bilgileri ve ne zaman emekli olunacağına dair bilgileri öğrenmek isteyen vatandaşlarımız 5502'ye kısa mesaj göndererek öğrenebilecekleri sistemin altyapısı kurulmuştur. İl Müdürlüğümüz tarafından, ilimizde ve ilçelerimizde yaşayan yabancı uyruklulara, 5510 sayılı kanun, yabancıların sosyal güvenlikleri ve genel sağlık sigortası hakkında konferanslar verilmektedir. Kendi haklarını bilmesi açısından Rusca, İngilizce, Almanca, Fransızca olarak broşür bastırılıp dağıtılmıştır.İl Müdürlüğümüzün tanıtımı ve vatandaşlarımızın daha etkin ve hızlı hizmet almalarını temin için kendi web sitemiz www.antalyasgk.gov.tr hizmete açıldı. Web sitesi ve Facebook adreslerimiz ile vatandaşımıza ulaşmaktayız."

SİGORTALILARIN HAKLARI KORUNDU

İl genelinde denetimlere hız verilerek kayıt dışı ile gereken mücadele yapıldığını belirten Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013 yılı için, denetimi yapılan işyeri sayısı 1.920, denetimlerde tescili olmayan işyeri sayısı 265, denetimlerde tutanaklara kaydedilen kişi sayısı 15.226 kişi, denetim sonucu tespit edilen tescilli sigortalı sayısı 13.530 kişi, denetim sonucu sigortalılığı sağlanan kişi sayısı 1696 kişi

Denetim sonucu uygulanan idari para cezası 5.832.841,00 TL'dir. Ayrıca 361 tane muvazaalı boşanma ile ilgili inceleme yapılmış olup bu incelemeler sonucu anlaşmalı boşandığı tespit edilen kişilerin aldıkları haksız aylıklar kesilmiştir."

GELEN ÇAĞRILAR

İl Müdürlüğüne günlük yaklaşık 12 bin çağrının geldiğini ve gelen çağrıların doğru nokta ile buluşuncaya kadar yaşanan zaman ve emek kaybının önüne geçilebilmesi için Türkiye'de ilk kez Antalya İl Müdürlüğünde çağrı merkezi kurulduğunu söyleyen Erol,"İl Müdürlüğümüze gelen çağrılar bu merkez aracılığı ile süzülerek cevaplanmaktadır. Bu uygulama ile vatandaşlarımıza donanımlı personellerimiz aracılığı ile bilgi tek merkezden doğru ve hızlı bir şekilde verilmektedir" dedi.

EMEKLİLİK SÜRESİ 15 GÜNE İNECEK

Daha önce 120 gün olup 28 güne düşürülen emekli maaşı bağlama süresinin 15 güne indirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Erol, "Bu çalışmalar kapsamında elektronik arşiv sistemi ile tüm emeklilik dosyalarının elektronik ortama aktarılmasıyla maaş bağlanma aşamasında arşivden dosya temini, diğer illerden hizmet ve dosya temini için harcanan emek ve vakit kaybı ortadan kaldırılarak süreç kısaltılacaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağ Kur Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title