Haberler

117 Yaşındaki Kadın 32 Torununun Torununu Gördü

Güncelleme:

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan 117 yaşındaki Asiye Sutlu'nun, 9 çocuğundan 83 torunu ve 32 de torununun torunu var. Bir asrı aşkın ömründe geniş bir aileye sahip olan Sutlu, uzun yaşamın sırrını sürekli tükettiği yöresel yemeklere bağlıyor.

ASIRLIK HAYAT HİKAYESİNİ ÖZETLEDİ

15 yaşında evlendiğini ve 70 yaşındayken eşinin vefat ettiğini söyleyen 117 yaşındaki Asiye Sutlu, asırlık hayat hikayesini şöyle özetliyor: "Eşimle 55 yıl evli kaldık. Şimdi 4'ü erkek 9 çocuğum var. Çocuklarım İstanbul, Mersin ve Hizan'da kalıyor. 83 torunum ve 32 torunumun torunu var. 117 yaşındayım. Çok fakirlik yaşadım. Muhacirler köye gelip ot topluyordu. Fakirlik çoktu. Bir lokma ekmeye hasrettik. Açlıktan ne bulsaydık yiyorduk. Topladığımız bitkilerden yöresel yemekleri yapıyorduk. Ekmek yapmak için buğdaylarımızı el değirmeniyle öğütüyorduk. Darı öğütüp yemek yapıyorduk."

Sutlu'nun gelini 33 yaşındaki Zinet Sutlu ise "Kayınvalideme bakıyorum. Yanında ben tek kalıyorum. Diğer çocukları ve gelinleri farklı illerde oturuyo.r" dedi.

"ONUN YAŞADIKLARINI DİNLEMEK HOŞUMA GİDİYOR"

12 yaşındaki torunu Derya Sutlu da ninesini çok sevdiğini ifade ederek, "Ninem bize eski dönemde yaşadıklarını anlatıyor. Onun yaşadıklarını dinlemek hoşuma gidiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Yaşam

İstanbul Mersin Hizan Yerel Yaşam Haberler

500

Yorumlar (2)

Rambo Dortmund:

Gencliginizin kiymetini bilin hayat biter is bitmez

2
0
yanıtYanıtla
ilik:

kürtler full ürüyorlar zaten.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title