Haberler

115 Bin Sağlık Çalışanına Lisans Tamamlama Müjdesi

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık çalışanlarının lisans tamamlamalarıyla ilgili yasal düzenlemelerin tamamlanarak yürürlüğe girdiğini ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklendiğini söyledi.

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık çalışanlarının lisans tamamlamalarıyla ilgili yasal düzenlemelerin tamamlanarak yürürlüğe girdiğini ve uygulama için YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması beklendiğini söyledi.

Sendika üyeleri ile birlikte Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak lisans tamamlama ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Hüseyin Köksal, Sağlık-Sen olarak, bugün yeni bir taleplerini kazanıma dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sağlık-Sen'in en önemli taleplerinden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sözünü aldıkları lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemelerin tamamlanarak yürürlüğe girdiği ve uygulama için YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması beklendiğini aktaran Köksal, "YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak" şeklinde konuştu.

SIRADA YIPRANMA PAYI VAR

İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Köksal, "Sağlık çalışanları, lisans tamamlamayla ilgili ayrıntılara sendikamızın internet sitesinden ulaşılabilir" dedi.

Sağlık-Sen olarak talep ettikleri konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Hasan Hüseyin Köksal, "Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız kreş konusunda genelge yayınlandı. Lisans tamamlamanın kanuni düzenlemesi yapılmış, YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması bekleniyordu, bu da gerçekleşti. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor" dedi.

HAYIRLI OLSUN

Sağlık-Sen'in, bundan sonra da üyelerinden aldığı güçle yoluna devam edeceğini söyleyen Başkan Köksal şöyle konuştu:

"Tıbbi Sekreterlik ve Tıbbi Dokümantasyon dışında tüm bölümlere ilanda yer verildi. YÖK'e Tıbbi Sekreterlik bölümünün sağlıkla ilgili bir bölüm olduğunu ve kanun gereği bu bölümün de lisans tamamlamaya dahil edilmesi gerektiğini ifade eden yazımızı yazdık ve bu konunun takipçisi olacağız. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, bu yıl ilk defa refah payı, ek gösterge oranlarının yükseltilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, 4/C ve 4/B'li personel ile tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve diğer taleplerimiz ile toplu sözleşme masasına oturacağız ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Lisans tamamlamanın 115 bin sağlık çalışanına bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Köksal Hasan Sağlık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title