Haberler

112 Tacizcisine Hapis Cezası

Samsun'da 2004 yılından itibaren 112 komuta merkezini taciz amaçlı arayarak çalışan personeli rahatsız eden O.S.'ye, 2010 yılında kimliğinin tespit edilmesinin ardından açılan dava sonuçlandı.

Samsun'da 2004 yılından itibaren 112 komuta merkezini taciz amaçlı arayarak çalışan personeli rahatsız eden O.S.'ye, 2010 yılında kimliğinin tespit edilmesinin ardından açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, O.S.'ye 14 personele telefonla tacizden toplam bin 890 gün hapis cezası verdi. Ceza, 31 bin 360 TL para cezasına çevrilerek, hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Samsun'da 2004 yılında O.S., İl Ambulans Servisi Başhekimliği 112 komuta merkezini taciz amaçlı aramaya başladı. 2008 yılında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şahsın kimliğinin belirlenip cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. O.S., 2010 yılı Haziran ayında taciz amacıyla 112'yi aradığında personel gelen çağrının komuta merkezine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine polise haber veren 112 personeli çağrı devam ederken terminale gitti. O.S. olay yerinde bulunamadı ancak aramanın yapıldığı telefon belirlendi. Çağrı saati ile karşılaştırılıp güvenlik kamerası kayıtlarından kişinin görüntüsü tespit edildi. Ardında polis bu kişinin kimliğini belirledi. Daha sonra O.S. hakkında Samsun 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

O.S. tarafından telefonda taciz, küfür ve hakarete uğrayan 14 personel de davaya müdahil oldu. Mahkemenin 5 Mart 2015'teki karar duruşmasında O.S.'ye 14 kişiye telefonla taciz suçundan toplam bin 890 gün hapis cezası verildi. Mahkeme hapis cezasını 31 bin 360 TL para cezasına çevirip hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına, O.S.'nin 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.

GÜNLÜK ARAMA 7 BİN

Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nin günlük ortalama 300-350 acil vakaya yerinde müdahale ettiğini belirterek, "112 ekipleri müdahale ettikleri vakaların sağlıklarına kavuşmaları için en yakın sağlık tesisine hastanelerimize ulaştırmaya çalışıyor. 112 komuta kontrol merkezimize günlük arama sayısı ise yaklaşık 7 bini bulabiliyor. Bu 7 bin aramadan 350'si gerçek vaka bir o kadarı da danışma çağrısı olabiliyor. Geri kalanı gereksiz aramalar, sahte ihbarlar, taciz telefonlarından oluşuyor. Bunlar bizim hizmetimizi bir şekilde aksatıyor. Komuta merkezinde çalışan personelimizin motivasyonumuzu bozuyor. Çünkü orada neredeyse saniyede bir telefon çalıyor. Bu tür gereksiz aramalar motivasyonun bozulması yanında personelimizin vakalara karşı verdiği tepki süresinin uzamasına neden oluyor. Halkımızdan istediğimiz gerekmedikçe 112'yi aramamaları gerektiği anda acil durumlarda da 112'yi aramaktan çekinmemeleri" diye konuştu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ'

Çok uzun zamandır 112 telefonunu taciz eden bir şahsın yakalanıp ceza aldığını belirten Köksal, "112 en son dijital elektronik istemler kullanıldığı için arayan şansın telefon numarasını görebiliyoruz, ses kaydını alabiliyor. Hatta cep telefonundan aradığınız zaman arayan kişinin bulunduğu mıntıkanın koordinatlarını bile görebiliyoruz. Bu sayede 112'yi taciz amaçlı arayan bir şahıs için Cumhuriyet Savcılığı'na ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulunduk. Onlar da yakaladılar. Yaklaşık 2004 yılından itibaren 112'yi devamlı rahatsız eden bir şahıstı. Hakkında açılan mahkeme yakın zamanda sonuçlandı ve bu şahıs ceza aldı. Bu tür gereksiz aramalar, yanlış ihbarlar, taciz telefonları olduğu zaman biz bunlarla ilgili muhakkak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Yusuf Ziya Yılmaz Yusuf Köksal Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title