Haberler

112 Sağlık Çalışanlarından Dönerli Tepki

Geçtiğimiz günlerde İnegöl'de, 112 sağlık çalışanlarına yapılan saldırı Demokratik Sağlık Sen ve ilgili dernekler tarafından sert bir dille kınandı.

Geçtiğimiz günlerde İnegöl'de, 112 sağlık çalışanlarına yapılan saldırı Demokratik Sağlık Sen ve ilgili dernekler tarafından sert bir dille kınandı. Yerel bir internet sitesinde "Görev Başında Döner Yediler" ithamıyla ilçe halkını, sağlık çalışanlarına karşı kışkırtan habere, sendika mensupları döner yiyerek tepki gösterdi.

Yıldırım'da bir döner salonunda iftarda bir araya gelen Demokratik Sağ-Sen, Bursa Sağlık Çalışanları Derneği (BUSAD), Paramedik Derneği (PARDER), Acil Tıp Teknisyenleri Derneği (ATTDER) ve çok sayıda 112 çalışanı, bir haber sitesinde yer alan ve sağlık personelini zan altında bırakan habere tepki mahiyetinde döner yiyerek oruçlarını açtılar. Yayınlanan haber vasıtasıyla, bölge halkının sağlık çalışanlarına sert bir tutum göstermesi ve son olarak da müdahale anında saldırıya uğraması ilgili mesleki sendikalarını harekete geçirdi. 112 çalışanlarının 24 saat uygulaması ile çalıştığını ve bu zaman diliminde insani ihtiyaçlarını karşılamalarının en tabii hakları olduğunu savunan Demokratik Sağlık Sen Bursa İl Başkanı Kemal Uzun,"Toplanmamızın nedeni, Bursa üzerinden yayın yapan yerel bir haber sitesinin 112 çalışanlarına karşı acımasızca yapmış olduğu habere yönelik tepki göstermek. Haberde, 112 çalışanlarının devletin ambulansıyla döner almak suretiyle, kamu malını istismar ettiği ithamı yer alıyor. Bu, 112 çalışanlarını karalamaya yönelik bir haber. Unutulan bir şey var ki, bizler de insanız ve bunu hatırlatmak adına, "112 Çalışanları Dönercide Buluşuyor" adı altında iftar yemeği organize ettik. Kamuoyunun bilmesi gerekir ki, ambulanslar bizim iş yerimizdir. Nasıl ki kaplumbağalar evlerini sırtlarında taşır, biz de işyerlerini sırtında taşıyan insanlarız. 24 saat mesai halinde olan bir meslek grubu söz konusu. En doğal ihtiyaçlarımızı karşılamadan, sağlıklı bir işgücü oluşturmamız mümkün değil. Bu tür haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini, görevlerimizi istismar etmeden, özveriyle çalıştığımızı bilmelerini istiyoruz. " şeklinde konuştu.

112 ekiplerinin çok zor şartlar altında, hayati değer ihtiva eden bir görev üstlendiğinin altını çizen Demokratik Sağ-Sen Genel Sekreteri Ahmet Çakır da, "112 ekiplerinin ayrı istismar hassasiyeti olduğunu düşünüyoruz. Çünkü eski adıyla cankurtaran görevi üstleniyorlar. Çalışan arkadaşlarımızın ivedilikle, her türlü yaşamsal koşullardan feragat ederek çalıştıklarını görüyoruz. 24 saat uygulamasıyla çalışıyorlar. Bu tür bir uygulamada her ihtiyacın karşılanması gayet tabii bu durumdur. İnsanlara yanılgıya sevkedip de sağlıkçı arkadaşlarımıza ithamlarda bulunmak doğru değil. Hele hele bunu bir basın mensubunun yapmasnın esefle kınıyoruz. İlgili haber sitesine tekzip yazısı yazmaları noktasında telkinimiz oldu. Kısa zamanda bu yanlışı düzeltmelerini umuyoruz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title