Haberler

112'den Asılsız İhbar Tepkisi

Muğla'da 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne bu yılın ilk 8 ayından bu yana yapılan ihbarların yüzde 95'i asılsız çıktı.

Muğla'da 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne bu yılın ilk 8 ayından bu yana yapılan ihbarların yüzde 95'i asılsız çıktı. Bu duruma tepki gösteren İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Hattımızı, Dalyan'dan arayarak 'Caretta carettalar denize doğru değil karaya geliyorlar acil ambulans gönderin" diyen bile var. Lütfen, bizi gereksiz yere meşgul etmeyin" diyerek, çağrıda bulundu.

Muğla 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne bu yılın ocak ayından bu yana 862 bin 912 yardım çağrısı yapıldığı, bu çağrılardan sadece yüzde 5'inin gerçek çıktığı bildirildi. Bu durum, merkezin işini zorlaştırırken, gereksiz zaman kaybı da iş gücünü olumsuz etkilediği belirtildi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, il genelinde dar sokaklara erişim sağlayan 2 motorize ambulans, 2 ATV acil sağlık aracı ve botun da içinde bulunduğu, toplam 82 acil sağlık aracıyla kent halkına acil sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Müdür Tekin, şöyle dedi:

"2014 yılının 8 ayında 41 bin 439 ambulans görevlendirmesi yapılmışken, 112 Komuta Merkezi'ne gelen çağrı sayısı 862 bin 912. Yapılan aramaların sadece yüzde 5'inin gerçekten ambulans ihtiyacı olduğu için yapıldığı görülüyor. Sadece argo sözleri söylemek veya 112'yi oyalamak için arıyanlar oluyor. Bu tür aramalar bizim performansımızı azaltıyor. Hattın meşgul edilmesi durumunda, yardıma ihtiyacı olanları zor durumda kalıyor. Gelen çağrıların yüzde 95'i gerçek olmuyor. Hattımız bazen çocuklar, bazen de çocuğuna süt, mama, çocuk bezi isteyen anneler tarafından aranıyor. Kimi 'cep telefonunun sesi geliyor mu?' 'Köpeğim rahatsızlandı siz sadece insanlara mı bakıyorsunuz?' diye fırça atıyor. Dalyan'dan arayarak 'Caretta carettalar denize doğru değil karaya geliyorlar acil ambulans gönderin' diyenler bile var."

Dr. Tekin, 112 hattını gereksiz yere meşgul eden kişilere yönelik cezaların yasayla düzenlendiğini anlatırken, Kabahatler Kanunu'na göre ilin en yüksek mercisinin bu kişilere 250 lira ceza kesme yetkisi bulunduğunu hatırlattı. Sağlık Müdürü Tekin, "Vatandaşlarımızın bizi gereksiz yere meşgul etmesin. Sistemimizde kara listeler var. Bunları bloke edebiliyoruz ama gün gelir onların da bir ihtiyacı olur, telefonu bloke olduğu için hizmet alamazsa biz o vatandaşımız için de üzülürüz" dedi.

112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Emine Önsoy da, yangın, trafik kazası, doğal afetler gibi olaylarda ilk çağrıların 112'ye düştüğünü vurguladı. Önsoy, şöyle konuştu:

"Kişilerin sağlıkla ilgili taleplerinin yanı sıra, polis, itfaiye, jandarma, AKS ve AFAD'ı da çoğu zaman biz arayıp, yönlendirmede bulunuruz. Örneğin, askeri helikopterin uçuşunu da biz organize ediyoruz. Yani koordinasyon da bizim görevimiz. Vatandaşlarımız bu olaylarla ilgili nereyi arayacaklarını çoğu zaman bilemeyebiliyorlar. Bu nedenle halkımızın aklında 112 yer etmiş. Biz bu durumu da görev edinmiş durumdayız." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title