Haberler

112 Acil Sağlık Ekiplerine Saldırıya 3 Bin Lira Ceza

Eskişehir 3.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, rahatsızlanan yakınlarının sedyeye uygun şekilde yatırmadığı iddiasıyla 112 Acil Sağlık ekiplerine, fiziki şiddette bulunduğu iddia edilen üç kişiye, 3 bin lira ceza verdi.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 30 Ekim 2013'te Orhangazi Mahallesi Aydın Sokağı'nda ikamet eden Ayşe S'nin solunum şikayeti üzerine yakınlarının 112 Acil Sağlık ekiplerine ihbarda bulunduğunu hatırlatarak, ihbar üzerine sağlık çalışanları G.Y, D.İ. ve S.P'nin bulunduğu ambulansın hastanın evine geldiğini kaydetti.

Sağlık ekiplerinin hastayı sedyeye bindirerek ambulansa taşımak için harekete geçtiği sırada iddiaya göre hasta yakınları Mustafa S, Hayrettin K. ve Sabri K'nin görevlilerinin işine müdahale ettiğini ifade eden Tekin, şöyle devam etti:

"Ayşe S'nin sedyeye düzgün yatırılmadığını iddia eden yakınları, daha sonra hastayla aynı ambulansa binmek istemiş, 112 görevlileri, işlerine müdahale edilmesine ve hasta yakınlarının ambulansla binmek istemesine karşı çıkmış. 112 çalışanlarına yapılan saldırı nedeniyle Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan kamu davasında sanıklar Mustafa S, Hayrettin K,Sabri K. hakkında kamu görevlisi Acil Tıp Teknisyeni olan G.Y'yi kasten yaralama suçundan 3 bin lirayla cezalandırılmalarına karar verilmiştir. Sanıklara verilen cezaya ilişkin kararın kesin olduğu ve temyiz yolunun da kapalı olduğu hüküm de belirtilmiştir. Fedakarca görevlerini yapan, tek derdi insanımızın hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddete 'artık, yeter' diyoruz. Verilen mahkeme kararı bir nebze olsun sağlık çalışanlarını rahatlatmışsa da sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve saldırılara tamamen 'dur' diyecek. Şiddet uygulayanlara caydırıcı cezaların olduğu 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Orhangazi Eskişehir Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title