Haberler

110 Bin Esnafı Rahatlatan Elektrik Protokolü

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), gider kalemleri her geçen gün artan esnaf ve sanatkarların nefes alabilmeleri amacıyla Zorlu Enerji ile indirimli elektrik protokolü imzaladı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), gider kalemleri her geçen gün artan esnaf ve sanatkarların nefes alabilmeleri amacıyla Zorlu Enerji ile indirimli elektrik protokolü imzaladı.

Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği kapsamında aylık ortalama 133 TL elektrik tüketimi olan tüketiciler, gerekli şartları yerine getirmeleri koşulu ile elektriklerini istediği tedarikçiden satın alabilme imkanına sahip. Bu doğrultuda İESOB Ar-Ge Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında yaklaşık 110 bin esnaf ve sanatkarın indirimli elektrik kullanabilmesi amacıyla Zorlu Enerji ile indirimli elektrik protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 133 TL ile 500 TL arasında enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık yüzde 10.98 net indirim, 501 TL ile 1000 TL arasında enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık yüzde 11.17 net indirim ve 1001 TL ve üzerinde enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık yüzde 11.52 net indirim uygulanacak.

İNDİRİMLİ ELEKTRİK KULLANIMININ ŞARTLARI

Esnaf ve sanatkarların indirimli elektrik kullanabilmeleri için İzmir sınırları içerisindeki bağlı oldukları esnaf ve sanatkar odasına başvurmaları, gerekli belgelerin düzenlenerek imzalanması ve oda yetkililerine teslim edilmesi, hazırlanan belgelerin Zorlu Enerji'ye iletilmesi ve yasal prosedürlerin başlatılması ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi (PMUM) onayının alınması yeterli olacak.

"SENEDE 720 LİRA İNDİRİM"

Zorlu Enerji Grubu Kamu İlişkileri Direktörü Servet Bahadır ve Zorlu Enerji Grubu Satış Müdürü Cüneyt Tınaz'ın hazır bulunduğu protokol imza töreninde konuşan İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, "500 lira elektrik faturası gelen bir arkadaşıma aylık 60 lira indirim yapabilmenin, senede 720 lira indirim yapabilmenin, esnaf ve sanatkarın cebine katkı koyabilmenin, destek olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zorlu Grubu İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title