Haberler

11 Yıllık Bekleyiş Sona Erdi

Güncelleme:

Çanakkale'de 11 yıldır böbrek nakli bekleyen 61 yaşındaki Yusuf Ziya Özkan, gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu.

Çanakkale'de 11 yıldır böbrek nakli bekleyen TRT'den emekli 61 yaşındaki Yusuf Ziya Özkan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu.

BEKLEYİŞTE MUTLU SON

Çanakkale'de yaşayan Yusuf Ziya Özkan'ın 11 yıllık bekleyişi mutlu bitti. 2005 yılında böbrek yetmezliği tanısı konulan Yusuf Ziya Özkan, İstanbul, Bursa ve İzmir'de özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelere başvurdu. Haftanın 3 günü hemodiyaliz ünitesine bağlı olarak yaşamını devam ettiren Özkan'a Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Fatma İşsever'in böbreği uygun bulundu. Bursa'dan getirilen böbrek ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından oluşturan nakil ekibi tarafından başarılı bir ameliyat ile nakledildi.

ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Yusuf Ziya Özkan, geçirdiği başarılı operasyon sonrası eski sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Diyaliz tedavisi ilerledikçe başka komplikasyonlar ve sıkıntılar ortaya çıkmaya başlamıştı. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde güzel bir organ nakil merkezi var. Yetkin ve nazik doktor ve hemşirelerimiz var fakat yeteri kadar hasta yok. Nakil sırası burada çok daha çabuk geliyor. Hasta kardeşlerimiz; lütfen gelin, Çanakkale'deki bu imkandan hep birlikte istifade edelim" diye konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul ise, "Yusuf Ziya Bey 11 yıl boyunca çeşitli böbrek nakil merkezlerinde nakil sırası beklemiş ancak binlerce böbrek bekleyen hasta nedeniyle bir türlü sıra ona gelmemiş. Bize yaklaşık 6 ay önce başvurdu. Nakil için çağrı aldığımız bir böbreğin Yusuf Ziya Bey'e uyumlu olduğunu gördük ve nakil ameliyatını gerçekleştirdik. Şu anda gayet iyi ve idrar çıkartabiliyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İstanbul Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

Selen:

Allahım sana saglık sihat uzun ömürler versin verdiği şifanın devamını eylesin Rabbim çok şükür çok şükür.

9
2
yanıtYanıtla
..Mobil-ANDROID:

erkek olsam yaslaninca bu dedeye benze,ek isterdim

9
2
yanıtYanıtla
sarhos alewi:

dedem cok yakisikli laa.

8
0
yanıtYanıtla
Fişi çekmek doğrumu:

Organ bağışı insanın insana yapabileceği en büyük yardımlardan biridir. Yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur. Ancak makineye bağlı da olsa yaşayan canlı bir kişinin organlarını nakletmek doğru mu ? Fişini çekersek ölür diyorlar. Eee sende çekme o zaman yaşasın. O kalp makineden yardım alarak ta olsa kendi vücudunda atsın. Belki zaman içerisinde yaşam fonksiyonları düzelecek ve hayatına devam edecek.

7
0
yanıtYanıtla
Böbrek nakli üç nakilden biridir:

Keşke ölüden organ alınabilse de biz de bağışlasak. Çünkü öldükten sonra organlar çürüyüp gidecek hiç olmazsa birine hayat versin. Ancak ölmüş bir kimseden göz korneası dışında hiçbir organ alınamaz. Yani organların alınabilmesi için olmazsa olmaz şart, diri olunmasıdır. Canlıdan sadece kan, ilik ve böbrek nakli yapılabilir. Bunların dışında yapılan organ nakillerinde yaşayan kişinin organları alınarak bir bakıma öldürülmüş oluyor.

6
0
yanıtYanıtla
yaşadığı kadar yaşamış:

genç birine bağışlanmalıydı

1
5
yanıtYanıtla
gurbetçi:

Çok degerli bir ses burda haberde gördüm üzüldüm ama neticenin güzelligine sevindim rabbim hayırlı uzun bereketli bir ömür versin.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title