Haberler

11 Yaşındaki Motosikletçinin Şampiyonluk Hedefi

Uşak'ta 9 yaşından bu yana motosiklet kullanan ve çeşitli kategorilerde girdiği yarışlarda dereceler elde eden 11 yaşındaki Amina Kural, Türkiye Süpermoto Şampiyonası 4. ayak yarışlarında birinci olmayı hedefliyor.

AYTUĞ CAN SENCAR - Uşak'ta 9 yaşından bu yana motosiklet kullanan ve çeşitli kategorilerde girdiği yarışlarda dereceler elde eden 11 yaşındaki Amina Kural, Türkiye Süpermoto Şampiyonası 4. ayak yarışlarında birinci olmayı hedefliyor.

Amina Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının da aynı sporu yapması nedeniyle motosikletleri çok sevdiğini, 3 yıl önce alınan motosikletle kendisini geliştirdiğini, halen babasının gözetiminde çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Süpermoto ve motokros kategorilerinde çok sayıda organizasyona katıldığını, geçen yıl süpermoto şampiyonası kapsamındaki bir yarışta ikinci, iki yarışta ise üçüncü olmayı başardığını anlatan Amina Kural, yarın Uşak'ta başlayacak Türkiye Süpermoto Şampiyonası 4. ayak yarışlarında 65 cc'lik motosikletiyle birinci olmayı hedeflediğini anlattı.

Okuldaki bazı arkadaşlarının yaptığı derecelere inanmadığını dile getiren Kural, şöyle konuştu:

"Motosiklet kullandığıma inanmayanlar oluyor. Bana herkes motosiklet kullanmanın tehlikeli olduğunu söylüyor. Bence güvenlik önlemlerini aldığın zaman hiçbir sorun olmaz. Bu hafta sonu Uşak'ta düzenlenecek yarışlarda birinci olmak istiyorum. İleride ben de Asrın Rodi Pak gibi Avrupa şampiyonu, Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak istiyorum."

Babadan kızına destek

Amina Kural'ın babası Hasan Hüseyin Kural ise kızının motosiklet tutkusunu desteklediğini, doğru yönde geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Baba Kural, kızına ilk motosikletini aldıktan 2 ay sonra yarışlara girmeye başladığını, girdiği tüm yarışlarda derece aldığını söyledi. Kızıyla gurur duyduğunu söyleyen Kural, şu ifadeleri kullandı:

"Motosiklet kullanmanın tehlikeli olduğunu düşünen ailelere sesleniyorum; bence paten, motosikletten daha tehlikeli. Güvenlik önlemleri alınması halinde çocuklar rahatlıkla motosiklet kullanabilir. Amina bu spora başlamadan önce çok dikkatsizdi. Bir baba olarak motosiklet kullanmanın kızıma çok şey kattığını görüyorum. Aileler gelip antrenmanlarımızı izlesinler."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title